Senijad Ibričić: Plan je doći do finala, prednost je što je prva utakmica u Banjoj Luci
Senijad Ibričić dao svoj komentar na žrijeb Kupa BiH.

Sportski direktor FK Sarajevo

Senijad Ibričić: Plan je doći do finala, prednost je što je prva utakmica u Banjoj Luci

Eldar Ganibegović, foto: Samir Mlaćo

Sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić dao je svoj komentar na žrijeb četvrtfinala Kupa BiH.

Danas je u Sarajevu održan žrijeb četvrtfinala Kupa BiH. Sarajevo je dobilo teškog protivnika i igrat će dvomeč protiv Borca.

Svoj komentar je odmah nakon žrijeba dao sportski direktor tima s Koševa, Senijad Ibričić:

"Pa dobro, sigurno da uvijek kad ideš razmišljaš o nekim lakšim protivnicima. Želiš osvojiti Kup, svakako ćeš morati igrati sa svima njima i doći do finala. Dvije utakmice, ok, po meni dva derbija, dvije dobre utakmice i mislim da i mi i Borac ćemo već u startu ko prođe dalje olakšati sebi put do finala."

Ove sezone su dvije utakmice Borca i Sarajeva završene rezultatom 1:1.

"To je sigurno dokaz da će i ove utakmice biti dobre, dva derbija. Možda mala prednost naša je što igramo prvu u Banjoj Luci, jer ćemo revanš igrati pred popunjenim Koševom. Jedva čekam. Plan je naš da dođemo do finala i mislim da već počinje put s Borcem. Ako želimo osvojiti Kup svakako da moramo igrati sa svima njima", kazao je Ibričić.

Oglasi

Bivši bh. reprezentativac je zatim prokomentarisao i ostale parove:

"Ništa, to je lutrija. Neki imaju uvijek imaju malo više sreće od drugih. I oni isto će morati pobijediti nekog lakšeg da bi došli do finala. Parovi su ok. Idemo igrati i nadati se najboljem."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, prve utakmice četvrtfinala igraju se 28. februara, dok su revanši na rasporedu dvije sedmice kasnije, 13. marta.

Što se Sarajeva tiče, tim s Koševa je prije dva dana na penale izbacio Slobodu, dok je Borac s 2:0 bio bolji od Zvijezde 09 u osmini finala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1662315388
Papak ,daj ostavku!
3 1
Frane
Plan je doći do penala* Btw obrij to malo kose na glavi ćelavi.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi