Senzacija iz Dinama: Stiže pojačanje iz Juventusa?!
Foto: EPA

Modri vraćaju bivšeg igrača

Senzacija iz Dinama: Stiže pojačanje iz Juventusa?!

Dinamo bi u januarskom prijelaznom roku mogao dobiti veliko pojačanje.

U zadnje vrijeme puno se piše o mogućim velikim transferima 'modrih'. Na izlaznim vratim se nalazi nekoliko fudbalera, posebno se tu misli na Brunu Petkovića i Danija Olma, no uporedo Nenad Bjelica sa saradnicima radi i na pojačanjima.

Posebno se Dinamo želi pojačati na krilnim pozicijama, gdje je trenutno u formi jedino Mislav Oršić, a fudbaler koji bi mogao stići na Maksimir tokom zime je - Marko Pjaca.

Informacija je to koju su plasirale Sportske novosti, navodeći da je Dinamo u kombinacjama i među klubovima koji bi željeli Pjacu da dovedu iz Juventusa, a u ovom trenutku nije poznato da li bi se transfer realizovao kroz posudbu ili klasičnu prodaju.

Povremeni hrvatski reprezentativac je u Juventus došao upravo iz Dinama za 23 miliona eura, ali taj novac dosad nije opravdao, pa je u međuvremenu slan na posudbe u Schalke i Fiorentinu.

"Moje mišljenje o mogućem povratku Pjace u Dinamo je pozitivno. Naravno, treba vidjeti hoće li to biti moguće izvesti. Vidjet ćemo...", kazao je trener Bjelica za pomenuti list.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pjaca trenutno nije niti u drugom planu kod trenera Maurizija Sarrija, pa ne bi bilo iznenađujuće da smanji finansijske apetite i dođe u Dinamo kako bi 'oživio' karijeru.

Uz Dinamo još ga prate Genoa, Bologna i Sampdoria.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi