Senzacija u Crnoj Gori: Bivši igrači Sarajeva junaci Sutjeske

Plasirali se u drugo pretkolo Lige prvaka

Senzacija u Crnoj Gori: Bivši igrači Sarajeva junaci Sutjeske

E. Čaušević

Fudbaleri Sutjeske nakon penala su savladali Slovan iz Bratislave i plasirali se u drugo pretkolo Lige prvaka.

Crnogorski klub napravio je ogromno iznenađenje u prvom pretkolu, te su uspjeli da izbace Slovan koji je bio favorit u ovom dvomeču. U prvom susretu u Bratislavi bilo je 1:1, a isti rezultat bio je i večeras.

Gosti su uspjeli da povedu u 49. minuti kada je Sporar pogodio mrežu Sutjeske i činilo se da će odvesti svoj tim dalje. No, Sutjeska na nevjerovatan način dolazi do 1:1 i to u 93. minuti.

Nikolić je asistirao, a gol je postigao bivši igrač Sarajeva, Aleksandar Šofranac, koji je odveo meč u produžetke. U novih 30 minuta nismo vidjeli golove, te je bilo jasno da ćemo putnika dalje saznati nakon penala.

U penal seriji vidjeli smo čak pet promašenih penala, ali dalje je prošla Sutjeska koja je slavila sa 3:2. Golove za crnogorski tim postifli su Nikolić, Vlaisavljević i Bubanja, a promašili Kojašević i Bulatović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tragičari u redovima Slovana bili su Dražić, Bozhikov i Sporar, dok su precizni bili Ratao i Abena.

Zanimljivo da je u prvom susretu za 1:1 u sudijskoj nadoknadi pogodio Kojašević, a kako je to večeras uradio Šofranac može se reći da su bivši igrači Sarajeva junaci Nikšića.

Top Komentari

ArminA
Ovaj dole logo nije od Sutjeske Niksic vec od Sutjeske iz Foce jbt
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi