Senzacionalna pobjeda Young Boysa protiv Juventusa, United poražen u Valenciji

Juve i United idu dalje

Senzacionalna pobjeda Young Boysa protiv Juventusa, United poražen u Valenciji

E. Čaušević

Fudbaleri Young Boysa priredili su veliku senzaciju jer su večeras pred svojim navijačima pobijedili Juventus sa 2:1, a istim rezultatom u ovoj grupi Valencia je na Mestalli savladala Manchester United.

Stara dama je večeras u Bernu igrala u najjačem sastavu, ali su doživjeli šokantan poraz. Na svu sreću to se nije odrazilo na njihovo mjesto na tabeli, te će Juventus s prvog mjesta dočekati žrijeb za osminu finala Lige prvaka.

Gosti su furiozno krenuli u meč, a u centru pažnje bio je Cristiano Ronaldo koji je imao tri fenomenalne šanse. Ipak, domaći su uspjeli nekako da se spase jer Ronaldo nije namjestio nišanske sprave za večerašnji duel.

To se Staroj dami osvetilo nakon pola sata igre nakon što je Alex Sandro napravio veliku grešku i skrivio penal. Precizan sa bijele tačke bio je Hoaurau koji je tako pogodio za 1:0 i veliko slavlje navijača švicarskog tima.

U drugom poluvremenu Juve je pokušao doći do poravnanja i tako se spasiti neočekivanog poraza, ali nisu uspjeli. Nakon odlične kontre Young Boys je u 68. minuti poveo sa 2:0, a ponovo je mrežu italijanskog prvaka zatresao Hoarau. No, Juve je u finišu uspio smanjiti na 2:1 golom Dybale, ali to je bio i konačan rezultat ovog meča.

U istoj grupi na Mestalli su igrali Valencia i Manchester Uniteda, a domaći su slavili sa 2:1. Ovaj meč nije napravio neku razliku jer je United ranije osigurao mjesto koje vodi dalje, no u slučaju povrede su mogli biti i prvi.

Ipak, to se nije desilo večeras jer su Šišmiši pobijedili Crvene đavole golom Solera i autogolom Jonesa, a za goste pogodio je Rashford. Juve je grupnu fazu završio na prvom mjestu sa 12 bodova, dok drugoplasirani United ima dva boda manje. U Evropsku ligu ide Valencia koja je treća s osam bodova, a Young Boys je zadnji sa četiri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi