Šerbečić: Ako budemo na nivou prošle generacije, možemo se nadati dobrim rezultatima
Šerbečić će u ovim kvalifikacijama sigurno biti jedan od stubova odbrane mlade reprezentacije BiH

Stoper Sarajeva i mlade reprezentacije BiH

Šerbečić: Ako budemo na nivou prošle generacije, možemo se nadati dobrim rezultatima

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mlada reprezentacije BiH u utorak igra drugu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Protivnik našoj selekciji je Belgija, koja u ovom duelu važi za blagog favorita.

Izabranici Vinka Marinovića, kao i prošle kvalifikacije pokušat će iznenaditi i mnogo jače protivnike. Jedan od igrača u kojeg stručni štab ima veliki povjerenje je stoper Sarajeva, Besim Šerbečić, koji će zajedno sa Mujakićem vjerovatno u Belgiji činiti stoperski tandem u našoj odbrani.

Šerbečić je za SportSport.ba govorio o narednoj utakmici i očekivanjima od ove generacije u ovim kvalifikacijama.

"Nakon dužeg vremena ponovo smo se okupili, atmosfera je veoma dobra, pripreme idu svojim tokom i vjerujem da ćemo spremni dočekati Belgiju. Nismo još do kraja analizirali narednog protivnika, ali Belgija je uvijek jaka, ima dobre nogometaše i generacije, tako da to sigurno slučaj i s ovim igračima. Bez obzira ko nam je protivnik, veoma je bitno kako ćemo mi odigrati utakmicu, ako budemo pravi onda su velike šanse za pozitivan rezultat", ističe Šerbečić.

BiH se nalazi u veoma teškoj grupi, ali je i prošle kvalifikacije pokazala da se može nositi s jačim ekipama

"Sigurno da su teški protivnici pred nama, ali isto tako svjesni smo da imamo kvalitete i ako budemo na nivou prošle generacije realno je da se možemo nadati dobrim rezultatima", kazao je za SportSport.ba Besim Šerbečić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi