Šerbečić sa Rosenborgom osvojio naslov prvaka Norveške

Matematički osigurali naslov

Šerbečić sa Rosenborgom osvojio naslov prvaka Norveške

Rosenborg je danas osigurao još jednu titulu prvaka Norveške nakon što je kao gost savladao Start rezultatom 1:0.

Zahvaljujući porazu Branna od Kristiansunda rezultatom 3:1, Rosenborg je kolo prije kraja sezone obezbijedio prvo mjesto u Eliteserien ligi što je za klub iz Trondheima 26. titula u historiji.

Jedini gol za Rosenborg na današnjoj utakmici djelo je Adegbenra iz 28. minute, a taj trijumf je bio dovoljan za nova tri boda kojim je najveći norveški klub i zvanično postao prvak.

Svoj doprinos osvajanju titule dao je i mladi bh. fudbaler Besim Šerbečić (20), koji je ove sezone nastupio na četiri utakmice u prvenstvu. Bivši igrač Radnika je od dolaska u Norvešku već osvojio Superkup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi