Postignut je jedan od najluđih autogolova ikad, ali golman je 'sumnjivo lice' u totalnoj zbrci

Aurier uz pomoć golmana pogodio vlastitu mrežu

Postignut je jedan od najluđih autogolova ikad, ali golman je 'sumnjivo lice' u totalnoj zbrci

M. Šljivak

Reprezentacija Obale Slonovače doživjela je pravi debakl i poražena je na gostovanju kod Zambije s 3:0 u duelu 5. kola kvalifikacija za Afrički kup nacija. Ovaj duel obilježio je nestvaran autogol iskusnog defanzivca Serga Auriera, ali i poprilično sumnjiva reakcija golmana ove selekcije Charlesa Follyja.

Obala Slonovače već je osigurala plasman na Afrički kup nacija, pa se na meču protiv Zambije doslovno nisu ni pojavili. Domaćin ih je razbio s 3:0 i također se plasirao na AKN.

Ovaj meč obilježila je scena iz 31. minute kada je viđen jedan od najbizarnijih autogolova ikad. Postigao ga je iskusni defanzivac Serge Aurier i to uz popriličnu pomoć golmana Charlesa Follyja.

Aurier je pokušao presjeći jednu dugu loptu koja je upućena prema naprijed. Ona je dobila čudnu putanju i krenula je prema golu.

Golman Obale Slonovače Charles Folly reagovao je komično. On je taj koji je doslovno rukama ubacio loptu u mreži i mnogi ovu njegovu reakciju smatraju veoma sumnjivom.

Oglasi

Pokušaj spašavanja gola i nespretna reakcija golmana Auriera su obilježili kao čovjeka koji je postigao jedan od najbizarnijih autogolova ikad jer su ovakve scene zaista rijetke u svijetu fudbala.

Serge Aurirer ima samo 30 godina, a već se može pohvaliti zavidnom karijerom koju je počeo u redovima francuskog Lensa.

Nakon ovog kluba uspon mu počinje i Toulouseu, igrao je za PSG, Tottenham i Villarreal, a od prošle godine je član engleskog velikana Nottinhgham Foresta.

Meč protiv Zambije bio mu je 84. u dresu reprezentacije Obale Slonovače za koju je postigao četiri pogotka.

S druge strane Charles Folly je nastupio peti put za nacionalni tim. Ovaj 32-godišnji čuvar mreže član je ekipe ASEC Mimosas iz Obale Slonovače i nikad nije branio van rodne zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije