Sergej Jakirović ponižen zbog "mangupskog" poteza, ali je ipak imao zadnju riječ!
FOTO: Vlado Kos/Cropix

Dinamo nekako pobijedio Osijek

Sergej Jakirović ponižen zbog "mangupskog" poteza, ali je ipak imao zadnju riječ!

A. Čaušević

Sergej Jakirović je dobio novi veliki derbi hrvatskog prvenstva. Poslije velike drame i preokrate Dinamo je pobijedio Osijek sa 2:3.

Bez obzira na ispadanje u play-offu Eurolige s obzirom koliko je na klupi i u kakvom trenutku je došao Jakirović definitivno zaslužuje prolaznu ocjenu za svoj odrađeni posao.

Poznat kao žestok i oštar trener koji se ne libi povući hrabre poteze u bilo kojem trenutku utakmice Jakirović je čini se pravi čovjek za Dinamo.

Kada mu se nešto ne svidi odmah to i mijenja, na svojoj koži je to protiv Osijeka najbolje primjetio Bogdan Mihaljičenko, ugkrajinski lijevi bek.

Naime, zbog slabog izdanja u prvih pola sata igre Jakirović je odlučio iz igre izvesti ovog lijevog beka, kada su se sreli na klupi uslijedila je pikantna scena.

Oglasi

Nezadovoljni Mihaljičenko je odbio pružiti ruku svom treneru čime je jasno iskazao svoje nezadovoljstvo, a poslije meča ga je Jakirović u svom stilu spusio na zemlju.

"Mijenjao sam Mihaljičenka jer se nije dobro pozicionirao i probijali su po njegovoj strani. Znam da se on ljuti, ali i ja sam ljut sa strane pa me niko ništa ne pita", kazao je Jakirović.

Podsjećanja radi, Dinamo je dobio derbi protiv Osijeka golom iz penala Brune Petkovića duboko u sudijskoj nadoknadi što je izazvalo veliku dramu u hrvatskom fudbalu.

Komentari svih koji ne vole Modre su takvi da su im sudije Bebek i Zebec dali vjetar u leđa svojim odlukama. Rigao je vatru i sportski direktor Osijeka, Ivica Kulešević.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ljudi su došli odraditi posao i odradili su. Pozivam sve odgovorne i HNS da se javno očituju o ovom događaju. Imamo nekoliko dana dokraja prijelaznog roka u kojim smo planirali uložiti milion, dva eura, zanima me ima li to sada smisla"

"Ako moramo tražiti popis sudija, onda svi moraju biti izuzeti. Možemo prihvatiti da su Dinamo i Hajduk nacionalni klubovi, ali mi smo Osijek i jako puno ulažemo.", poručio je Kulešević.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi