Hrvati se smiju Srbima, a na najmodrenijem stadionu u Hrvatskoj pronađena velika mana
FOTO: Ivan Perić/Cropix

Dešava se i iz utakmice u utakmicu

Hrvati se smiju Srbima, a na najmodrenijem stadionu u Hrvatskoj pronađena velika mana

Admin Čaušević

Hrvatska i Srbija su rivali ne samo na geopolitičkoj te i na sportskoj sceni te se svaki neuspjeh ili blamaža u jednoj ili drugoj zemlji dočekeju sa određenom dozom ismijavanja. Izuzetak nije ni sportska infrastruktura. 

U četvrtak je region obišla vijest o "bruci na obali Drine", odnosno izgrađenom stadionu u Loznici koji je trenutno neupotrebljiv jer nije prošao kontrolu inspecije FS Srbije.

Popularni Lagator je Srbiju koštao 32 miliona eura, a zbog brojnih propusta u samoj izgradnji u Hrvatskoj su tu vijest dočekali sa ismijavanjem zbog promašaja. 

Međutim, daleko od toga i da fubalska infrastruktura u Hrvatskoj blista što potvrđuje i mana na novom stadionu Osijeka.

Stadion Pampas je otvoren prije nekoliko mjesece, njegova izgradnja je koštala oko 65 miliona eura i bez sumnje je najmoderniji ne samo u Hrvatskoj već i u regionu.

Oglasi

Novi Osijekov dom je dobio i UEFA-inu kategoriju 4 što znači da se na njemu mogu igrati mečevi grupne faze svih klupskih takmičenja. 

Ipak, dosadašnje utakmice na ovom stadionu su otkrile veliku manu, odnosno problem koji još uvijek nije otklonjen iako rješenje postoji.

Naime, na svim dosadašnjim mečevima dolazilo je do nestanka struje, posebno je to bio slučaj u posljednjem susretu protiv Gorice.

Novi stadion Osijeka troši previše električne energije 

Trenutni agregat u okviru stadiona pokriva oko 60% potrebninih napajanja, održava prvenstveno rasvjetu što znači da se znaju ugasiti ostala svjetla na stadionu kao što su reklame, semafor kao i svjetleća reklama.

S obzirom da su potrebe napajanja ogromne znalo bi se desiti da dođe do nestanka struje i u naselju koje se nalazi u blizini stadiona.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hvatska elektroprivreda trenutno ne može riješiti ovaj problem jer je preopterećenje preveliko pa Osijeku ne preostaje da kupi još jedan agregat za stadion.

Kapacitet Pampasa je 13.000 gledatelja, a svoj debi na ovom stadinu reprezetnacija Hrvatske će imati 12. oktobra protiv Turske u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Top Komentari

Frane
A eto BIH stadioni su bez mana. Moj stadion nema mane niko nema tako lepe livade, ori se arenom plođeni.
3 1
Mowzilla
Lagator, Pampas, a nas ce se zvati Booraniya, i mana ce mu biti sto ce mu trava da trune, da joj rastu gljive i da nema nit dranaze nit osoblja koja ce teren da odrzava :D
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi