Jakirović komentarisao dolazak Džeke i Rakitića u Hajduk: "Isto ono što sam rekao o Gattusu"
Trener Dinama komentarisao velikog rivala

Trener Dinama

Jakirović komentarisao dolazak Džeke i Rakitića u Hajduk: "Isto ono što sam rekao o Gattusu"

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo danas je službeno započeo pripreme za novu sezonu. Sergej Jakirović je okupio ekipu i kreće u odbranu duple krune u kojoj bi mu najveći konkurent mogao biti splitski Hajduk gdje najavljuju velika pojačanja ovog ljeta.

Trener Dinama Sergej Jakirović dao je svoj komentar na potencijalna pojačanja najvećeg rivala Hajduka. Prvo je spomenuo angažman legendarnog Gennara Gattusa na trenerskoj poziciji.

"Jako dobra reklama za naš nogomet i ligu. Veselimo se međusobnim dvobojima i vidjet ćemo kako će na kraju završiti", istakao je Jakirović.

Sa splitskim velikanom povezuju se i dva velika imena evropskog nogometa - Ivan Rakitić i Edin Džeko. Na pitanje o njima Jakirović je ponovio.

"Komentar kao i na dolazak kolege Gattusa. To je dobra reklama za ligu, to su vrhunski igrači. Mi smo koncentrisani na sebe. Svjesni smo da će se konkurencija povećavati i vidjet ćemo šta će biti kad se to desi. Pohvalna reklama za našu ligu."

Kao pojačanje Dinama spominje se Marko Pjaca. Jakirović ističe da pregovori još traju.

Oglasi

"U pregovorima smo još. Čim bude službeno bit ćete obaviješteni. Isto važi i za ostale igrače koji se spominju", poručio je trener Dinama.

Dinamo je za sada u svoje redove doveo dvojicu golmana. Nikola Čavlina je stigao iz Lokomotive, a Ivan Filipović iz ekipe Paris FC. S posudba su se vratili brojni drugi fudbaleri.

Ekipu su napustili Marko Tolić, Josip Drmić, Gabiel Vidović i Takuro Kaneko.

Hajduk uveliko radi na dolasku pojačanja

Hajduk je u svojim redovima uspio zadržati Marka Livaju i Ivana Perišića, a sportski direktor Nikola Kalinić radi na velikim imenima.

Oglasi

Pregovori s Ivanom Rakitićem i Edinom Džekom su u toku. Navodno Hajduk ima 'da' od objice fudbalera i sada se rješavaju posljednje sitnice.

Dolazak dvije svjetske zvijezde sigurno bi Split podigao na noge. Ne pamti se kada su takva imena došla u region i sigurno bi predstavljali ogromna pojačanja.

Hajduk bi se uz Rakitića i Džeka pretvorio u prvog kandidata za titulu bez obzira na to što je jednom 36, a drugom 38 godina.

Potražite više informacija na temu HNL:

Obojica su još uvijek u sjajnoj formi. Barem je to Džeko pokazao u prethodnih godinu dana kada je nemilosrdno tresao mreže u Turskoj.

Rakitić je međutim u posljednjih šest mjeseci odigrao samo osam utakmica, ali je prvu polusezonu redovno igrao u Sevilli.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi