Petković napravio istu stvar kao Džeko, zbog toga je Jakirović dobio kategorično "ne"
Foto: Pixsell

Za sada ništa od transfera

Petković napravio istu stvar kao Džeko, zbog toga je Jakirović dobio kategorično "ne"

Admin Čaušević

Bruno Petković je najveća misterija u Dinamu jer još uvijek nije poznato da li će sjajni napadač napustiti Maksimir ili otići nakon četiri i pol godine. To je na neki način kočnica za daljne transfere prvaka Hrvatske. 

Edin Džeko je već danima jedna od glavnih tema u hrvatskim medijima pošto je jako blizu transfera u Hajduk nakon što je dobio zeleno svjetlo od Fenerbahčea te odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije.

Saudijci su baš kao i prošlo ljeta poslali ponudu Džeki, ali se Dijamant odlučio za Hajduk. Sada je preostalo da se pronađe zajednički jezik sa Fenerbahčeom.

Istu stvar Saudijcima kao Džeko napravio je i Petković. Tako 24 sata pišu da je kapiten Dinama odbio ponudu sa arapskog polustrva te i dalje želi igrati u Evropi.

Dakle, Petkovićev stasus na Maksimiru je još uvijek ne poznat. Nezvanične informacije govore da je 29-godišnjak zagrijan za odlazak, ali čeka odgovarajuću ponudu.

Upravo zbog Petkovićevog čekanja, Sergej Jakirović je proteklih dana dobio odbijenicu. "Ne" treneru Dinama rekao je Dion Drelja Beljo.

Oglasi

Prema pisanju Indexa glavni razlog zašto je Beljo rekao "ne" dolasku na Maksimir je činjenica da je nepoznat status Petkovića što bi u tom slučaju ugrozilo Beljin status.

Beljo je veći dio sezone presjedio na klupi u Augsburgu i sada traži klub gdje bi igrao u kontinuitetu te bi na neki način bio siguran starter, pored Petkovića to bilo teško.

Petković u svom ugovoru ima klauzulu prema kojoj do 15. jula može otići za iznos od 2.5 miliona eura, poslije toga Dinamo je taj koji će diktirati pregovore.

Potražite više informacija na temu HNL:

Hrvatski napadač ima ponuda iz Liga petice. Italijani su prije nekoliko dana pisali da ga u svojim redovima želi Bologna, ali taj posao nije ni blizu od završenog.

Sigurno bi i Jakirović koji danas počinje pripreme sa Dinamom želio da se što prije završi saga oko napadača i njegovog nasljednika kako već od starta može početi uigravati ekipu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi