Bruno Petković im je trebao biti 'spasitelj' i njegova odluka im je uništila snove
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Razočarenje u italijanskom klubu

Bruno Petković im je trebao biti 'spasitelj' i njegova odluka im je uništila snove

M. Šljivak

Bruno Petković (29) produžio je nedavno saradnju sa zagrebačkim Dinamom i sada je ugovorom za Modre vezan do ljeta 2025. godine. Dosta se pričalo o njegovom odlasku, posebno u Tursku, ali na kraju od toga nije bilo ništa. Potpis novog ugovora naročito je razočarao rukovodstvo Cagliarija koji je u 29-godišnjem napadaču vidjelo spasitelja.

Bruno Petković se proteklog ljeta povezivao s brojnim evropskim klubovima. Poseban interes pokazivao je turski Trabzonspor, ali usprkos tome što je Dinamo prihvatio ponude, sjajni napadač je odlučio ostati u Zagrebu.

Na kraju je produžio saradnju s hrvatskim prvakom. Novi ugovor ga veže do ljeta 2025. godine, ali sigurno da će i u narednom periodu biti dosta interesa za njega.

Ipak, zainteresovani će nakon svega morati ponuditi više novca, kako Dinamu, tako i Petkoviću. To je posebno razočaralo ljude iz italijanskog Cagliarija koji su silno željeli hrvatskog napadača.

Cagliari je u 29-godišnjem fudbaleru vidio spasitelja i čovjeka s kojim bi sve mnogo lakše išlo u prvenstvu. Pokušali su ga dovesti ljetos, odbijeni su, a sada im cijena i povećala.

Oglasi

"San o hrvatskom napadaču je uništen. Ljetos su ga pokušali dovesti, ali nakon produžetka saradnje Claudio Ranieri će morati naći novo rješenje", pišu italijanski mediji.

Cagliari je loše ušao u novu sezonu. Osvojena su samo dva boda iz pet kola, postignut je samo jedan pogodak i nije nikakvo čudo što su u Petkoviću tražili spas.

I da ga Dinamo odluči prodati Cagliari bi imao relativno male šanse da dovede Petkovića. Finansijski su mnogo slabiji od ostalih klubova koji ga žele i transfer na Sardiniju bio bi veliko iznenađenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Petković ima iskustvo igranja u Italiji. Počeo je u Cataniji 2013. godine i sve do 2018. godine bio je stanovnik Apenina igrajući između ostalih još za Veronu i Bolognu.

Povratak u Dinamo se ispostavio kao praavi potez. Postao je istinska zvijezda i reprezentativac i uveliko je povećao svoju vrijednost u svijetu fudbala.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi