Sergej Jakirović iznenadio Hrvatsku odlukom pred nastavak sezone

Fokus je na prvenstvu

Sergej Jakirović iznenadio Hrvatsku odlukom pred nastavak sezone

M. Šljivak

Dinamo je danas na Maksimiru savladao Slaven Belupo s 3:0, a učinkom svog tima itekako je zadovoljan trener Sergej Jakirović koji je najavio da će Modrima ove sezone fokus biti na HNL-u više nego na Konferencijskoj ligi.

Sergej Jakirović najavio je kako će Dinamo ove sezone imati veći fokus na prvenstvo Hrvatske nego na Konferencijsku ligu.

Bh. stručnjak je na press konferenciji nakon pobjede nad Slavenom dao viđenje utakmice i zadovoljan je prikazanim.

"Čestitam dečkima na ozbiljnoj igri. Nije bilo lako probiti blok protivnika koji je jako opasan iz tranzicije. Jako mi je drago što je Vidović zabio na debiju i nadam se da će mu to dati još više samopouzdanja

"Nisam bio zadovoljan kako smo ušli u drugo poluvrijeme. Prelomili smo golom Petka, imali su dvije šanse koje su mirisale na gol. Nakon gola Petkovića utakmica je otišla na našu stranu. Mogli smo još koji zabiti, ali moramo biti zadovoljni. Tri boda, čista mreža i drago mi je što je Nevistić dobro branio i sigurno da će to i njemu vrijediti za naredne utakmice."

Oglasi

Je li današnjih 11 početni sastav za duel s Astanom?

"To ćemo vidjeti. Sve zavisi od taktičkih postavki. Moramo vidjeti šta će nam biti sa Špikićem. Osjetio je aduktor i vidjelo se da nije maksimalan. Imamo dosta opcija. Astana neće biti ista utakmica kao dvije ranije koje smo igrali u kvalifikacijama. Očekujemo i njih drugačije."

Hrvatski novinari su oduševljeni Vidovićem. Neće biti više dolazaka, a prvom timu priključen je i mladi golman iz Bosne i Hercegovine Faris Krkalić.

"Za sada nema da je slobodan, a i da ima mora biti u jako dobrom stanju. Imamo kadar od 25 igrača i tri golmana i to nam je sasvim dovoljno do kraja jeseni. Priključili smo Farisa Krkalića i s tri golmana idemo dalje."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hoće li liga ove sezone biti više u fokusu nego Konferencijska liga. Ipak, Dinamo će ozbiljno igrati u Evropi.

"Naravno da je Liga prvaka veliki izazov, ali ne podcjenjujemo ni Konferencijsku ligu. Dečki su motivirani, ali s obzirom na stanje u tablici, prioritet nam je i veći fokus na ligu. To ne znači da ne želimo grupu proći. Gledao sam sve rivale, svi su jaki, ali cilj je da prezimimo u Evropu. Cilj je ipak fokus na prvenstvo zbog stanja na tabeli", istakao je trener Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
**** vam jakirević više mater, svaki dan o njemu i to naslovna. Danas pun klinac vijesti iz sporta i opet on ko ma Klix-u dodik
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije