Jakirović nezadovoljan nakon Veleža: Izgubili smo dva boda

Trener HŠK Zrinjski

Jakirović nezadovoljan nakon Veleža: Izgubili smo dva boda

M. Šljivak

Zrinjski je večeras u gradskom derbiju remizirao protiv Veleža rezultatom 1:1.

Plemići su pružili jako dobru partiju, ali na kraju nisu uspjeli da postignu pobjednički gol.

Trener Sergej Jakirović je razočaran što njegov tim nije uspio osvojiti sva tri boda.

"Žao mi je momaka jer su ostavili sve na terenu, jer su igrali sve onako kako smo pripremali. Tri puta je lopta šetala po liniji, Mašić sam fula prema golu, Velež je iz naše greške zabio gol", rekao je Jakirovići nastavio je:

"Dogovorili smo se da nastavimo još jače, da probamo brzo izjednačiti i da ih unervozimo. To smo u uspjeli. Ne znam šta da kažem više. Koliko peha imamo kad promašimo i prazan gol u 90. minuti. Zadovoljan sam igrom, ali nisam zadovoljan rezultatom. Izgubili smo dva boda".

Jakirović smatra da je njegov tim i u prethodnim utakmicama zaslužio više.

Oglasi

"U tri utakmice smo uzeli dva boda, ali smo zaslužili više. Ne znam koliko su nam šutirali prema golu, možda pet puta, a primili smo tri gola. Mi smo dali dva. Ostaje žal, ali sutra je novi dan, moramo se podići i ići dalje".

O borbi za Evropu je rekao:

"Borba će biti do zadnjeg kola. Svi su blizu. Do zadnjeg kola će biti sve otvoreno. Mi smo nažalost neke stvari propustili, ali nadam se da ćemo u preostala četiri kola nešto više uraditi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone Plemići imaju jako težak raspored. U utorak je već novi derbi u Banjaluci protiv Borca, a zatim slijede domaće utakmice protiv Krupe i Željezničara.

U posljednjem 33. kolu Plemići će na gostovanje ekipi Tuzla Cityja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dena33
Kmeeee kmeeeeee plemići. Čuj plemici. Hahahahaha
2 5
lalinjo
Nista nije izgubljeno i negdje se mora vratiti,dobiješ jednu utakmicu i opet si unutra....vidi Široki,svi ga otpisali,oni pobijedili jednu vani i eto ih nazad...samo naprijed i igraj do kraja
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi