Niko ne voli Barcelonu kao ovaj čovjek: Otkrio kolika mu je plata, a već 10 godina je prvotimac

Sergi Roberto utišao kritičare

Niko ne voli Barcelonu kao ovaj čovjek: Otkrio kolika mu je plata, a već 10 godina je prvotimac

Endin Čaušević

Sergi Roberto prethodnih godina nalazi se na meti velikih kritika zbog igara u dresu Barcelone i mnogi smatraju da klub ne treba produžiti ugovor s njim i da je najbolje da na kraju sezone napusti Camp Nou. No, Roberto ne može više da trpi sve te kritike, a sada je navijačima dokazao koliko voli taj klub.

Ovaj 30-godišnji fudbaler već skoro deset godina igra u prvom timu Barcelone, ali mnogi navijači katalonskog kluba smatraju da mu tu više nije mjesto i da je još ljetos trebao da ode.

Roberto je ljetos produžio s Barcelonom ugovor na još godinu dana što je sve razočaralo jer su se mnogi navijači nadali da će napustiti klub, ali mu je Joan Laporta odlučio dati novi ugovor.

Xavi Hernandez itekako vjeruje da Roberto može pomoći ovoj ekipi i neće biti uopšte iznenađenje ukoliko mu Barcelona ponovo ponudi produženje saradnje čemu se mnogi navijači protive.

Roberta će sigurno najviše pamtiti po golu protiv PSG-a u nevjerovatnom meču kada je u posljednjim sekundama zabio gol za 6:1 i prolazak Barcelone u četvrtfinale Lige prvaka i sigurno da je to bio najblistaviji trenutak njegove karijere.

Ipak, Roberto je dokazao mnogo puta da je na raspolaganju treneru za sve što treba i zbog toga već godinama igra na poziciji desnog beka iako je inače vezni fudbaler.

Oglasi

Ovog 30-godišnjaka povrijedile su priče da ne želi da ide iz Barcelone jer tu zarađuje ogroman novac i da takav ugovor ne može dobiti nigdje drugo. Zbog toga je morao da se oglasi i za sva vremena stane u kraj takvim pričama.

Roberto je objasnio javno koliko voli Barcelonu i kakvu platu ima u katalonskom klubu što je mnoge ostavilo bez teksta.

"Trenutno zarađujem kao da sam omladinac koji se tek priključio iz B tima u prvu ekipu, ali to mi nije problem jer sam ponosan što uopšte mogu igrati u dresu najdražeg kluba i što sam ovdje", rekao je Roberto i dodao.

"Želim da ostanem u Barceloni jer zaista uživam u ovom klubu. Finansije i plata mi nisu opšte važni. Sada želim da uživam u fudbalu i to je to. Ugovor na godinu dana? Ako je to što klub želi da mi ponudi uopšte nije problem".

"Nisam morao smanjivati platu zbog tih problema oko novca u klubu jer mi je ljetos istekao ugovor. Pregovarali smo oko novih uslova i ja sam pristao da imam platu kao omladinci koji dolaze iz Barce B. Novac mi nije problem i želim samo uživati u fudbalu".

Priznao je da s čelnicima kluba još uvijek nije počeo pregovore oko nastavka saradnje, ali kaže da se oko toga trenutno ne brine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nismo počeli razgovore, ali moja želja je da ostanem u klubu. Trener je zadovoljan i to je najbitnije. Ponovo uživam u fudbalu i bio bih presretan da ostanem u klubu u kojem sam i ponikao".

Roberto je u prvom dijelu sezone imao problema s povredom ramena, ali je uspio da upiše 12 nastupa, te je zabio dva gola i dodao dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi