Sergi Roberto: Zbog Reala sam bio na iskušenju

Bio na meti Kraljeva

Sergi Roberto: Zbog Reala sam bio na iskušenju

Edmir Škorić

Sergi Roberto, desni bek Barcelone, priznaje da je kao dječak bio u iskušenju da zaigra za Real Madrid.

Roberto je važan igrač Barcelone i jedan od standardnih sezonama, ali bio je jednom blizu da pređe u Real i to na početku karijere.

"Igrao sam u Nastic de Tarragoni, kada sam bio dijete, a Real me želio dovesti. Nakon nekoliko dana, Barcelona je kontaktirala moj klub i mog oca, koji je bio iz Madrida, no svejedno mi je pomogao da potpišem za Barcu", kazao je Sergi.

Govorio je Roberto i o utakmici protiv Manchester Uniteda.

"Dobro nam ide i u Ligi prvaka, samo trebamo da odradimo posao do kraja. Bitno je osvojiti titule, a što se mene tiče, zadovoljan sam jer igram dobro i redovno".

Potražite više informacija na temu La Liga:

O golu protiv PSG-a 2017. godine nakon velike pobjede Barcelone.

"Ne sjećam se mnogo toga što se dogodilo ranije. Sjećam se da sam bio ispod svih siagrača, a tu noć nisam mogao spavati od sreće", istakao je Roberto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti