Doživio najveće poniženje u Parizu, pa sinoć dobio poruku iz Barcelone koja sve mijenja!

Messiju u PSG-u nije lako

Doživio najveće poniženje u Parizu, pa sinoć dobio poruku iz Barcelone koja sve mijenja!

E. Čaušević

Lionel Messi jučer je žestoko izviždan od navijača PSG-a koji ga krive za sve neuspjehe u ovoj sezoni i zbog toga je teško očekivati da će on ostati u Parizu i iduće sezone. No, melem na ranu Messija bila je izjava Sergija Roberta nakon sinoćnjeg El Clasica.

Navijači PSG-a su izviždali Messija na jučerašnjem meču protiv Rennesa jer smatraju da je on jedan od najvećih krivaca za ispadanje iz Lige prvaka. Kada je spiker na Parku prinčeva rekao njegovo ime počeli su žestoki zvižduci iako je bilo i onih koji su Messiju dali podršku.

Međutim, jasno je da Messi nije ni slutio da će imati takav status u PSG-u kada je potpisao za ovaj klub prije skoro dvije godine, te takva poniženja od navijača kluba za koji igra ranije nije doživio.

Zbog toga su sve manje šanse da ćemo Messija i iduće sezone gledati u ovom klubu. Njegov ugovor s Parižanima ističe na ljeto, a već sada su mnogi sigurni da će Argentinac spakovati kofere i napustiti francuski klub.

Messi se povezuje u posljednje vrijeme s pojedinim klubovima iz Saudijske Arabije i Amerike koji mu nude ogroman novac, no itekako je u igri i povratak u Barcelonu koja ne krije da želi vratiti Messija na Camp Nou.

Oglasi

Nakon jučerašnjeg poniženja koje je doživio na Parku prinčeva Messi je dobio i sjajnu poruku iz Barcelone od svog nekadašnjeg saigrača koji je vidio šta mu se desilo na jučerašnjem meču PSG - Rennes.

Sergi Roberto je nakon pobjede Barcelone u El Clasicu odlučio da pošalje poruku Messiju koja je obradovala navijače katalonskog kluba. On je poručio Messiju da treba da se vrati u Barcelonu i da je to njegov pravi dom.

"Iskreno se nadam da će se Messi vratiti u Barcelonu. Čekamo ga i naša vrata su mu širom otvorena. On ne zaslužuje onakav tretman u PSG-u. Ne mogu da vjerujem da se tako ponašaju prema njemu i krive ga za ispadanje iz Lige prvaka. Ovdje će imati tretman kakav zaslužuje ako se vrati i to mu svi možemo obećati", rekao je Roberto.

Messi je prije skoro dvije godine neočekivano napustio Barcelonu nakon što mu klub nije mogao dati novi ugovor zbog finansijskih problema iako su ranije sve već dogovorili.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju se u suzama oprostio od Barce i otišao u PSG. Joan Laporta želi da se Messi vrati, ali mu Argentinac nije oprostio što je prije dvije godine na takav način napustio klub u kojem je proveo skoro cijelu karijeru.

Međutim, u zadnje vrijeme se sve više piše o tome da je Messijev povratak na Camp Nou itekako moguć i da se odnos s čelnicima kluba popravlja iz dana u dan.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahaha nude ga ko cigo medjeda kad ga voda po selima i pokusava sta zaraditi, ali nece ga niko. Najsmijesniji su oni glupi bosanci sto ovog kepeca pokusavaju porediti sa Ronaldom. Hahahaha
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi