Perez se sinoć nije pojavio na El Clasicu, gledao bh. reprezentativca i nezadovoljan otišao kući

Nije htio da ide u Barcelonu

Perez se sinoć nije pojavio na El Clasicu, gledao bh. reprezentativca i nezadovoljan otišao kući

E. Čaušević

Real Madrid je sinoć poražen u gostima od Barcelone sa 2:1 i vjerovatno se oprostio od odbrane titule prvaka Španije jer ima čak 12 bodova manje u odnosu na Katalonce. No, u centru pažnje našao se predsjednik ovog kluba Florentino Perez koji je iznenadio odlukom da ne dođe na Camp Nou, te se zna gdje je bio u vrijeme odigravanja El Clasica.

Predsjednik kraljevskog kluba je najavio svoj dolazak na sinoćnji El Clasico zbog čega su mnogi bili iznenađeni kada se na kraju nije pojavio na stadionu Camp Nou.

Jasno je da odnos između Pereza i Joana Laporte nije baš najbolji, a sve je počelo optužbama na račun Barcelone za plaćanje sudija. I Real je to osudio i zatražio da se sve to istraži što je Laporti zasmetalo.

Laporta je odbio da ide na tradicionalnu večeru s predsjednikom Reala koja je običaj pred svaki El Clasico i očito je da je to poljuljalo odnose između njih dvojice.

Španski mediji pišu da je to bio glavni razlog zbog kojeg se Perez na kraju nije htio pojaviti na sinoćnjem okršaju Barcelone i Real Madrida.

Nije dugo trebalo da Perezu španski mediji "uđu u trag" i shvate gdje je jučer provodio svoje vrijeme. Naime, umjesto na El Clasico on je odlučio da ide na drugi meč, te podrži Real Madrid, ali košarkaški tim kluba koji vodi.

Oglasi

Perez je gledao meč Real Madrida i Vitorije u kojem su Kraljevi doživjeli neočekivan poraz rezultatom 95:88.

Tako je Perez odlučio da gleda Džanana Musu i društvo umjesto da ide na jedan od najvećih fudbalskih derbija na svijetu. No, to je bio jasan protest i odgovor Laporti zbog činjenice da je otkazao tradicionalnu večeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, katalonski mediji pišu da se Perez plašio i "neprijateljske atmosfere" na stadionu Camp Nou zbog svih dešavanja oko optužbi na račun Barcelone.

Na kraju Perez nije imao razloga za zadovoljstvo jer su i fudbaleri i košarkaši podbacili.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasta je baš je Musu gledao , pogotov zadnje 4 minute
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi