Aguero se razočarao u Barceloni već prvi dan priprema: "Čak su i svjetla bila pogašena..."

Nije to očekivao

Aguero se razočarao u Barceloni već prvi dan priprema: "Čak su i svjetla bila pogašena..."

E. Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero ovog ljeta potpisao je dvogodišnji ugovor s Barcelonom.

Aguero je u katalonski klub stigao nakon što mu je istekao ugovor u Manchester Cityju i nakon deset godina na Etihadu odlučio je da karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Argentinac je u Barcu došao najviše zbog Lionela Messija i bio je iznenađen kada je njegov sunarodnjak na kraju prešao u PSG.

Također, Aguero je novi peh doživio pred sami početak sezone jer se povrijedio i za Barcelonu bi trebao debitovati tek sredinom narednog mjeseca.

Da Aguero nije previše zadovoljan u katalonskom klubu pokazao je i svojim izjavama koje je dao prije nekoliko dana. Otkrio je da je bio itekako iznenađen koliko ima različitih stvari u odnosu na Manchester City, a to se najviše odnosi na treninge.

"Iskreno, malo me iznenadilo što ovdje u Barceloni na treninge dolazimo pola sata ranije. U Manchester Cityju smo morali dolaziti sat i pol prije početka treninga", rekao je Aguero i dodao.

"Kada sam stigao u Barcu, pomislio sam da trebam uraditi istu stvar. Stigao sam otprilike sat prije početka, s namjerom da se zagrijem ili možda odradim nekoliko vježbi u teretani, ali u trening kompleksu jednostavno nije bilo nikog. Čak su i svjetla bila pogašena".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poret toga Aguero je objasnio i zbog čega nije odlučio da zaduži dres s brojem deset nakon što je Messi prešao u PSG.

"Odbio sam nositi dres sa brojem deset u Barceloni iz poštovanja prema Leu Messiju", poručio je Aguero koji je na kraju izabrao broj 19.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
čuj povrijedilo se , ma ne vjerujem !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi