Prije nekoliko dana završio karijeru, a sada mu Manchester City poslao ponudu

Žele da bude dio ovog kluba

Prije nekoliko dana završio karijeru, a sada mu Manchester City poslao ponudu

Endin Čaušević

Sergio Aguero je zbog zdravstvenih problema bio primoran da završi svoju igračku karijeru.

Argentinac je ljetos potpisao za Barcelonu i odigrao je tek nekoliko mečeva za katalonski klub. Na utakmici protiv Alavesa koja se igrala 30. oktobra imao je problema s disanjem i prebačen je u bolnicu.

Nakon detaljnih pregleda doktori su otkrili da ima srčanih problema, te da je najbolje da završi svoju igračku karijeru.

Nakon nekoliko sedmica razmišljanja Aguero je "prelomio", te je prije nekoliko dana zvanično objavio da završava svoju igračku karijeru i da mu je zdravlje sada na prvom mjestu.

Aguero se nalazi trenutno u Buenos Airesu gdje odmara u društvu porodice i sigurno razmišlja o tome čime će se baviti u budućnosti.

Argentinski mediji prije nekoliko dana su objavili da je Aguero dobio čak ponudu od reprezentacije Argentine da bude dio stručnog štaba i da putuje s ekipom na Mundijal u Katar naredne godine.

Također, pojavila se informacija i da je Mannchester City kontaktirao svog nekadašnjeg napadača i da su mu ponudili ulogu ambasadora kluba s Etihada koju će Aguero najvjerovatnije prihvatiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguero je u Cityju proveo čak deset sezona i postao je najbolji strijelac u historiji ovog kluba.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti