Suza suzu goni, čuju se jecaji...: Najtužniji dan i najteža odluka u karijeri žive legende

Emotivan oproštaj od fudbala

Suza suzu goni, čuju se jecaji...: Najtužniji dan i najteža odluka u karijeri žive legende

A. Čaušević

Još jedna živa legende rekla je zbogom fudbalu. Iznenada i neplanirano velikoj karijeri došao je kraj.

Nakon što se požalio na probleme s disanjem s Alavesom te obavljenog pregleda koji je pokazao srčane probleme Sergio Aguero je razmišljao o kraju karijere.

Nekoliko sedmica se nagađalo kakvu odluku će donijeti čuveni Argentinac, a na kraju je odlučio kako se i očekivalo - otišao je u penziju.

Na Nou Campu je održao oproštaju press-konferenciju u društvu predsjednika Barcelona Joana Laporte.

Suze, jecaji, uzdasi, podrška, aplauzi... Te su riječi koji na najkraći način opisuju ono što se dešavalo u fudbalskom hramu.

Oglasi

"Ovo je veoma težak trenutak za mene. Odlučio sam da se prestanem baviti fudbalom. Zdravlje mi je na prvom mjestu. Znate za problem kojeg imam. Odluku sam donio prije desetak dana..."

"Još kao petogodišnjak sanjao sam da igram u prvoj ligi, nikad nisam ni mislio da ću doći do Evrope. Hvala Independienteu, hvala Atleticu koji se kladio na mene sa 18 godina, hvala ljudima u Manchester Cityju i hvala Barceloni, jednom od najvećih klubova na svijetu. Hvala i reprezentaciji Argentine koju najviše volim."

Aguero je plakao nekoliko minuta, posebno je bio emotivan kada se na velikom platnu prikazao video s posvetom njegovoj karijeri.

Sjajnog napadača je podržao i Joan Laporta koji se nalazio u njegovom društvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mi smo s tobom, ali znaš da isto misle i tvoji bivši klubovi. Mislimo da si donio pravu odluku i imaš našu podršku. Aguero je igrač kojeg svi poštuju, voljeli bismo da si došao ranije. Sigurni smo da ćeš biti uspješan i narednoj fazi života", poručio je Laporta.

U penziju Augero odlazi kao jedan od najboljih napadača svoje generacije sa preko 400 postignutih golova te 21 osvojenim trofejom. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Koga je*e da bude ucio skolu il potpiso za Rejala
0 18
Marco_Materazzi
Bez mrlje u cijeloj karijeri! Aguero je bio igracina! Steta sto se mora prerano penzionisati. Sretno legendo!
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi