Sergio Aguero dobio prvu zvaničnu ponudu i to s Apenina

Želi ga Stara dama

Sergio Aguero dobio prvu zvaničnu ponudu i to s Apenina

E. Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero na kraju ove sezone će napustiti Manchester City.

Engleski klub je potvrdio prije nekoliko sedmica da će Aguero nakon deset godina napustiti Etihad jer je odlučeno da neće produžiti ugovor.

Argentinac može da ide kao slobodan igrač i sigurno će biti "mamac" za mnoge evropske klubove. Aguero se najviše povezuje s prelaskom u Barcelonu, ali to nije jedini klub koji ga želi.

Naime, večeras su engleski mediji objavili da je Aguero dobio i prvu zvaničnu ponudu za nastavak karijere i to od Juventusa.

Stara dama želi dovesti iskusnog napadača ovog ljeta i ponudili su mu dvogodišnji ugovor. No, nije poznato koliko bi Aguero zarađivao u Juventusu ukoliko prihvati ponudu.

Njegova plata je problem za mnoge klubove jer je u Cityju godišnje zarađivao 14 miliona eura, ali se vjeruje da će morati pristati na duplo manju platu u novom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aguero je ponikao u Independienteu iz kojeg je na ljeto 2006. godine kao tinejdžer stigao u Atletico Madrid. Poslije pet godina u Atleticu potpisao je za City, a transfer je iznosio 40 miliona eura.

Ovaj Argentinac je najbolji strijelac u historiji Manchester Cityja jer je na 385 mečeva postigao 257 golova, te je dodao još 73 asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pajver
Pa zar Juve neće kolca ?
4 3
dinass
Nikad oni da nauce lekciju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi