"Smiješno je kritikovati Pirla, oprostite, ali postoji nešto što se zove iskustvo"
FOTO - EPA (Thuram u duelu sa Serginhom)

Oglasio se Lilan Thuram

"Smiješno je kritikovati Pirla, oprostite, ali postoji nešto što se zove iskustvo"

A. Beganović

Iako još nije završena, može se reći da će u Juventusu ovu sezonu pokušati što prije zaboraviti.

Nakon mnogo godina Stara dama će ostati bez naslova prvaka Italije, a trofej u Ligi prvaka i dalje će za ekipu iz Torina ostati samo san.

Mnogi za loše rezultate krive šefa struke, nekada sjajnog fudbalera Andreu Pirla, koji je početkom sezone izabran za trenera i pored toga što nema trenerskog iskustva.

Upravo oni koji su odobravali ovakav potez Juventusove Uprave danas su najveći kritičari Pirla, a ovu situaciju komentarisao je i nekadašnji francuski reprezentativac i igrač Stare dame, Lilian Thuram.

Nekadašnji odbrambeni fudbaler Juventusa smatra da je svaka kritika na račun Pirla smiješna.

"Mislim da je kritika na račun Pirla smiješna. Vjerujem da će biti odličan trener, ali mu treba vremena. Ne možeš postati izvrstan fudbaler prvim izlaskom na fudbalski teren. Isto se odnosi na posao kuhara ili novinara. Za sve treba vremena", istakao je Thuram.

Thuram je siguran da niko nije očekivao da Pirlo u prvoj sezoni postane odličan trener, te da se od njega ne mogu očekivati rezultati kao od trenera sa velikim iskustvom.

"Dakle, nije se očekivalo da će Pirlo u prvoj sezoni postati veliki trener. Od njega ne možete zahtijevati iste rezultate kao od trenera s 10-15 godina iskustva. Ne zaboravimo da je Zidane u Real Madrid došao s iskustvom trenera. Bio je pomoćnik Ancelottija i Mourinha, bio je zadužen za omladinsku ekipu", govori Thuram.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nekadašnjem francuskom reprezentativcu zbog svega gore navedenog je smiješno kada se kritikuje Pirlo.

"Zato se i smijem kad ljudi kritikuju Pirla. Oprostite, naravno, ali postoji nešto poput iskustava. Pirlo je angažovan u ovome, ali ne može se zahtijevati da sada sve zna", zaključio je nekadašnji francuski reprezentativac.

Podsjetimo, Juventus je "avanturu" u Ligi prvaka okončao u osmini finala, a nakon odigranih 30 kola u Seriji A nalazi se na 3. mjestu sa 62 osvojena boda i do kraja će vodoiti borbu za plasman u Ligu prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi