Argentinski navijači su bili presretni kada su vidjeli ko je pred finale trenirao sa reprezentacijom

Sigurno i na ovaj način može pomoći

Argentinski navijači su bili presretni kada su vidjeli ko je pred finale trenirao sa reprezentacijom

S. Mlaćo
Argentinci se spremaju za veliko finale na Svjetskom prvenstvu protiv Francuske u nedjelju od 16 sati.

Leo Messi bi mogao dodati jedinu titulu koja mu nedostaje u karijeri, a gotovo svi mu pružaju podršku i vjeruju da će tako na kraju i biti.

 Sa Gaučosima trenira i jedno zanimljivo ime.

Radi se o Sergiju Agueru koji je Messijev veliki prijatelj i kum, a u nogometnu penziju je otišao prošle godine kada mu je otkrivena srčana mana.

Morao je reći 'zbogom' nogometu, no ostao je uz svoje saigrače iz reprezentacije i želi im i na ovaj način pružiti podršku. Svojim savjetima, znanjem i iskustvom može biti od velike pomoći cijeloj reprezentaciji.

Oglasi

Djelovao je veoma sretno i raspoloženo, što su zabilježile i kamere.

Legendarni fudbaler je dres Gaučosa oblačio 101 put i zabio je 41 gol.

Slavu je stekao nastupajući za Manchester City, gdje je proveo 10 godina, a ranije je nastupao još za Atletico Madrid i Independiente.

Oprostio se u dresu Barcelone za koju je odigrao samo pet utakmica, te je na preporuku doktora morao završiti karijeru.

Povrede su ga mučile na početku boravka u katalonskom timu i kada se vratio i počeo igrati, na meču protiv Alavesa koji se igrao krajem oktobra prošle godine u finišu prvog poluvremena imao je problema sa disanjem, a nakon dodatnih pregleda utvrđeno je da Aguero ima srčanih problema.

Krajem decembra prošle godine održao je i press konferenciju na kojoj je u suzama saopštio da mora da završi igračku karijeru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Argentinac je tada otkrio i jednu zanimljivost vezanu uz njegovog oca, a njegova izjava sigurno ga je jako pozitivno iznenadila.

"Dok sam igrao fudbal, moj otac mi nikada nije rekao da sam dobar fudbaler. Sada, kada sam završio karijeru, kazao mi je da sam najbolji igrač kojeg je ikada gledao", rekao je Aguero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi