Svi gledaju samo u Messija, ali jedan čovjek je bitniji i od njega za igru Argentine

Samo sa njim mogu osvojiti prvo mjesto

Svi gledaju samo u Messija, ali jedan čovjek je bitniji i od njega za igru Argentine

E. Oštraković

Argentina je uspjela da izbori finale Svjetskog prvenstva, te će protiv Francuske pokušati ostvariti pobjedu i osvojiti prvo mjesto na ovogodišnjem Mundijalu.

Nakon kiksa protiv Saudijske Arabije na otvaranju Mundijala, svi su bili skeptici kada je igra Argentine u pitanju.

Oni su pokazali da je to samo bio jedan loš dan, te su došli do finala, gdje će konačno pokušatiti ispuniti Messijeve snove.

Sa druge strane imati će branioca titule Svjetskog prvaka, reprezentacijue Francuske, koja također igra jako dobro na ovom Mundijalu.

Svi očekuju veliki spektakl na finalnoj utakmici, posebno jer se očekuje pravi duel Messija koji želi titulu prvaka Svijeta i Mbappea koji želi pomoći Francuskoj da ostane na tronu.

Ipak, jedan nogometaš je, barem tako kaže statistika, dosta važniji u igri Argentine od Lionela Messija.

Oglasi

Radi se naravno o napadaču Manchester Cityja, Julianu Alvarezu, koji igra sjajno na ovom Mundijalu i ključan je u napadu svoje reprezentacije.

Alvarez je bio na terenu kod čak jedanaest od dvanaest postignutih golova Argentine na ovogodišnjem Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svih pet primljenih golova desili su se u trenutku kada Alvarez nije bio na terenu, što pokazuje još jednu bitnu stvar.

Naravno radi se o tome da Alvarez itekako utiče i na odbranu svoje ekipe, jer im pomaže da se krenu braniti od centra igrališta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi