Oglasio se AEK-ov tragičar, mnogi mu i dalje ne praštaju promašeni penal

Araujo nije uspio matirati Bogdanovića

Oglasio se AEK-ov tragičar, mnogi mu i dalje ne praštaju promašeni penal

E. Škorić

Teško je AEK-ovim igračima, a najteže ipak Sergiju Arauju.

Argentinski napadač stigao je u Atinu neposredno pred mečeve sa Veležom, a na kraju se ispostavio kao tragičar.

U revanš meču, odigranom na stadionu OAKA u četvrtak navečer, Arauju je penal odbranio Slaviša Bogdanović i tako je Velež prošao u treće pretkolo UEFA Konferencijske lige.

"Zato što ratnik nije uvijek taj koji pobjeđuje, već onaj koji se neustrašivo vraća u bitku", poručio je Araujo putem društvenih mreža.

Svjestan šta je uradio, jedino mu je ostalo da se pokuša ovakvim stvarima psihološki podići. Brojni fanovi i navijači AEK-a su ga podržali, poručili mu da to zaboravi i krene dalje, no neki mu definitivno ne praštaju.

AEK je ispao rano iz Evrope, sada čeka početak grčke lige, dok Velež već u ponedjeljak igra meč s prijedorskim Rudarom u Mostaru, a onda leti za Švedsku gdje ga u četvrtak očekuje prvi meč protiv Elfsborga.

Inače, Rođeni su danas saznali i potencijalne rivale u play-offu. UEFA je napravila grupe, a mogući protivnik Veleža je jedan od pobjednika ovih mečeva:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

KuPS Kuopio (FIN) – FC Astana (KAZ)
Bohemian FC (IRS) – PAOK FC (GRČ)
FC Luzern (ŠVI) – Feyenoord (NED)
RFS (LAT) – KAA Gent (BEL)

Žrijeb će biti održan u ponedjeljak od 14 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Imam osjecaj da namjerno prave ove greske da bi se raja upalila na komentarima. Nesto ne mogu da vjerujem da imalo pismen novinar i novinar koji imalo prati sport moze napravit gresku pa napisat Aguero umjesto Araujo
8 0
Ako Velez stigne do play off neka bude bilo koji protivnik Velezu, samo da ne bude PAOK iz Grcke.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi