Završena jedna era na Nou Campu!

Čeka se zvanična potvrda

Završena jedna era na Nou Campu!

Admin Čaušević

Barcelona će novu sezonu dočekati sa novim kapitenom nakon što je danas na Nou Campu završena era koja je trajala 15-ak godina pošto Sergio Busquets napušta Blaugranu.

Kapitena Barcelone Sergio Busquets donio je odluku o svojoj budućnosti i otići će na kraju sezone kada mu istekne ugovor sa slavnim španskim klubom,

Marca izvještava da je 34-godišnji veznjak donio odluku i da je svoje namjere o odlasku već saopštio čelnicima kluba.

Busquets je nakon prvenstvene pobjede Barcelone nad Osasunom kazao da je skro pa donio odluku o svojoj budućnosti i kako će treneru Xaviju sve saopštiti ove sedmice.

Španski mediji izvještavaju da se to i desilo te da je preostalao da Barcelona zvanično potvrdi odluku o odlasku jednog od svojih simbola.

Bsquets ima priliku da se oprosti u velikom stilu jer su Katalonci blizu prve titule La lige od 2019. godine. To mogu uraditi već za vikend u sluačju pobjede nad Espanyolom.

Oglasi

To bi svakako bio sjajan način za Busquetsa da kruniše fantastičnu karijeru u katalonskom divu s kojim je osvojio čak 31 trofej.

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1655955163411283970[/twitter]

Busquets je osvojio sve što se može osvojiti otkako je debitovao 2008. godine i već sada se može smatrati istinskom klupskom legendom.

Iako je vrlo često bio osporavan, ali vrlo vjerovatno ne postoji fudbaler koji je toliko nevidljivog posla radio na terenu kao što je to slučaj sa Busquetsom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlaskom bivšeg španskog reprezentativca se definitivno završava jedna era na Nou Campu i njegova naredna stanica bi vrlo vjerovatno trebao biti MLS.

Busquets je dugo vremena bio i španski reprezentativac, a jedno vrijeme i kapiten Crvene furije s kojom je svojvremeno stigao do titule prvaka svijeta i Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676832049
Najbolji defanzivni vezni u od 2010g do 2020g,kapa dole majstore...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi