Više ne može to da trpi: Busquets "prelomio" i zvao Xavija i Laportu na sastanak

Napušta klub?

Više ne može to da trpi: Busquets "prelomio" i zvao Xavija i Laportu na sastanak

Endin Čaušević

Barcelona u posljednje vrijeme ne igra kako se to očekuje, a Kataloncima su teško pali loši rezultati protiv Intera i Real Madrida.

Barcelona se nalazi pred ispadanjem iz Lige prvaka i gotovo sigurno ćemo katalonski klub od proljeća ponovo gledati u Evropskoj ligi što je sigurno veliki neuspjeh s obzirom na očekivanja.

Pored neuspjeha u Ligi prvaka proteklog vikenda Barcelona je doživjela još jedan težak udarac jer je poražena u El Clasicu od Real Madrida sa 3:1.

Nakon loših izdanja katalonskog kluba sve je veće nezadovoljsvo i navijača Barcelone, a posebno su se na udaru kritika našli pojedini prvotimci.

To se prije svega izdvajaju oni najiskusniji Sergio Busquets i Gerard Pique jer navijači Barcelone smatraju da je njihovo vrijeme prošlo i da oni trebaju prepustiti svoje mjesto u početnom sastavu nekim mlađim igračima.

Navijači zamjeraju Xaviju što toliko forsira Busquetsa koji je jedan od najstandardnijih igrača ove sezone, ali je jasno da je već u godinama i da nije na nivou na kojem je bio svih tih prethodnih sezona.

Mundo Deportivo je objavio jutros da je Busquets itekako ljut jer smatra da ne zaslužuje takve kritike nakon svega što je dao tom klubu.

Također, Mundo Deportivo navodi da je Busquets već obavio razgovore s Xavijem i čelnicima Barcelone i da im je saopštio da je "prelomio" i odlučio na kraju ove sezone napustiti klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kapiten Barcelone ima ugovor do kraja sezone i prema svemu sudeći neće ga produžiti. Špekuliše se da će iskusni 34-godišnji veznjak karijeru najvjerovatnije nastaviti u američkom MLS-u.

Busquets je ove sezone odigrao deset mečeva u svim takmičenjima. U prvom timu Barce igra već 14 godina, te je osvojio ogroman broj trofeja s Kataloncima u dosadašnjoj karijeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi