Odlazi još jedan čuveni član Barcelone
Foto - EPA

Busquets ide u MLS

Odlazi još jedan čuveni član Barcelone

Midhat Šljivak

Legendarni sastav Barcelone koji je godinama dominirao u svijetu fudbala odavno više nije zajedno.

Prethodnih sezona jedna za drugom odlazile su istinske zvijezde, a od čuvene generacije u klubu su ostali još Gerard Pique i Sergio Busquets.

Očekuje se da će i ovaj duo uskoro napustiti klub. Pique navodno razmišlja o završetku karijere, a na izlaznim vratima kluba je i kapiten Sergio Busquets.

Iskusni 33-godišnji veznjak vjerovatno igra posljednje utakmice u dresu voljenog tima, a njegova nova destinacija bit će američki MLS.

Busquets je dobio nekoliko ponuda iz ove lige. Među njima je ponuda Intera iz Miamija kojeg vodi David Beckham i ovaj tim je najizglednija opcija za novi klub španskog fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sergio Busquets je pola života proveo u Barceloni. Član prvog tima je od 2008. godine i bio je neizostavan dio generacije koja je osvajala sve što je mogla.

On je odigrao ukupno 663 utakmice i postigao je 16 pogodaka za katalonskog velikana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Kakav komentar.... Niko živ ne spominje odlazak. Ovo nema nikakvih vijesti jutros, pa daj da napišem neistinu za Busketsa....
5 1
Arnel925
Evo Pjanicu šanse da postane legenda kao Messi
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi