Ponajbolji golman svijeta gubi kontrolu: "Ti radi svoj posao, a ja ću svoj"

Novi val kritika

Ponajbolji golman svijeta gubi kontrolu: "Ti radi svoj posao, a ja ću svoj"

Edmir Škorić

Marc Andre ter Stegen ne podnosi lako kritike koje su sve češće kada su njegovi nastupi u pitanju.

Barcelona je sinoć u Napulju slavila s 4:2 protiv Napolija u uzvratu play-offa Evropske lige i tako se plasirala dalje. Strijelci za Katalonce bili su Jordi Alba, Frenkie de Jong, Gerard Pique i Pierre-Emerick Aubameyang.

Napoli je zabio dva gola, prvo Insigne s penala u 23. minuti i Politano u 87. minuti. Što se tiče gola Insignea, došao je s bijele tačke, a najstrožu kaznu skrivio je Ter Stegen. Njemački golman ponovo je bio neoprezan i ponovo ga kritikuju.

"Ljudi uvijek misle da sve znaju najbolje. Siguran sam da oni znaju više od mene. Uvijek se trudim da dam sve od sebe. Da sam u tako lošoj formi, ne bi ni branio. Ponekad griješim, ali ovo je nogomet", rekao je Ter Stegen, dodavši:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gledam svoje utakmice i znam gdje pravim pogreške, no uvijek pokušavam pomoći ekipi i na svaki mogući način. Vi novinari ste se jako trudili zadnjih dana da palite vatru oko mene. To je tvoj posao, razumijem, ali smiren sam i znam da sve radim kako treba. Ti radi svoj posao, a ja ću svoj".

Statistike zaista nisu na strani Nijemca, jer je evidentno da je daleko ispod trenutno najboljih golmana u La Ligi, a njegov broj odbrana uveliko je smanjen u odnosu na sezone 2017/18 i 2018/19.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Da njega nema bili bi 8-9 mjesto,top golman
6 2
Zalik
Kakva nam je zadnja linija on je vrh
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi