Sergio Busquets se oprostio emotivnim pismom!

Neće više nositi dres Španije

Sergio Busquets se oprostio emotivnim pismom! · Zvanično

E. Škorić

Kapiten Barcelone Sergio Busquets potvrdio je da je okončao svoju avanturu kao španskog reprezentativca.

34-godišnjak je napisao opširnu poruku na društvenim mrežama objašnjavajući svoju odluku da napusti tim nakon 15 godina igranja u reprezentaciji Španije.

"Pozdrav svima! Želim objaviti da je nakon gotovo 15 godina i 143 utakmice došlo vrijeme da se oprostim od reprezentacije”, napisao je uz dodatak:

"Želio bih zahvaliti svim ljudima koji su bili uz mene na ovom dugom putu. Od Vicentea del Bosquea koji mi je dao priliku da počnem, do Luisa Enriquea koji me tjerao da uživam do zadnje sekunde. Također hvala na povjerenju Julenu Lopeteguiju, Fernandu Hierru ili Robertu Morenu kao i kompletnom osoblju reprezentacije".

Busquets je također uzeo vremena kako bi se zahvalio svojim saigračima, svom osoblju s kojim je radio, navijačima i svojoj porodici i jasno daje do znanja da mu je bila "čast" predstavljati Španiju.

Kapiten također želi selekciji sve najbolje u budućnosti pod novim trenerom Luisom de la Fuenteom, koji je zamijenio Luisa Enriquea nakon Svjetskog prvenstva 2022.

Oglasi

"Na kraju, mogu samo poželjeti svu sreću svijeta svojim saigračima i novom treneru Luisu de la Fuenteu", dodao je. "Sada ću biti još jedan navijač, uživati i bezuvjetno bodriti našu reprezentaciju. Vječna hvala".

Busquets je posljednju utakmicu za Španiju odigrao u osmini finala Mundijala u Kataru protiv Maroka, gdje je neočekivano Furija ispala na penale.

Sa reprezentacijom Španije je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine, te Evropsko prvenstvo dvije godine kasnije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iskusni veznjak fokusirat će se na klupsku karijeru, a od ljeta će navodno biti član Inter Miamija jer mu tada ističe ugovor s Barcom koji neće biti produžen.

Top Komentari

amadeus21
Jedan ciggan manje..
0 0
Galacticosi
Trebao je davno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi