Enrique nakon šokantnog poraza od Maroka uopšte nije išao u svlačionicu Španije, pa objasnio zašto

Odlučio poslušati psihologa koji je bio s njima u Kataru

Enrique nakon šokantnog poraza od Maroka uopšte nije išao u svlačionicu Španije, pa objasnio zašto

E. Čaušević

Luis Enrique je prošle sedmice dobio otkaz u reprezentaciji Španije nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je ova selekcija neočekivano ispala u osmini finala od Maroka, a zanimljivo da se nakon tog poraza Enrique uopšte nije pojavio u svlačionici svoje ekipe.

Od Španije se mnogo očekivalo na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali Crvena furija takmičenje je završila već u osmini finala protiv Maroka što niko nije očekivao i bilo je već tada jasno da se Enrique neće dobro provesti.

Svega nekoliko dana nakon eliminacije s Mundijala saopšteno je da Enrique više nije selektor Španije i nakon četiri godine saradnje odlučeno je da je najbolje da svako krene svojim putem.

Enriqueu sigurno neće biti problem pronaći novi angažman i već se povezuje s Atletico Madridom, ali je on poručio da će sada prvo dobro da se odmori i poslu će se vratiti iduće sezone.

On je također jasno poručio da više nema namjeru niti želju da vodi ponovo neku reprezentaciju, te će se Enrique sada fokusirati maksimalno na klupski fudbal.

Nakon što je dobio otkaz u reprezentaciji Španije odlučio je da se oglasi, a posebna tema bio je poraz od Maroka što očito niko nije očekivao.

Oglasi

Da stvar bude gora Španci su namjerno išli na to da se u osmini finala sastanu s Marokom i da u nokaut fazi izbjegnu Brazil, ali im se to na kraju itekako osvetilo.

Enrique je iznenadio sve kada je otkrio da nakon poraza od Maroka uopšte nije išao u svlačionicu svoje ekipe i s igračima je razgovarao tek narednog dana, a sada je objasnio zašto je to uradio.

"Nakon utakmice protiv Maroka nisam išao u našu svlačionicu. Ne volim da radim takve stvari jer znam da niko od igrača nije dobrog raspoloženja. Tu se ne može ništa postići ako ih odmah kritikuješ ili ne znam šta već. Narednog dana sam pojedinačno razgovarao sa svakim od njih i to je to", rekao je Enrique.

On je objasnio da je u razgovoru s psihologom kojeg su igrači imali na raspolaganju odlučio da na kraju tako postupi.

"Kada pobijedite utakmicu nakon meča naš psiholog je preporučio da igrači slave kako god oni žele. Ipak, kada izgubite najbolje je da tog dana ne poduzimate ništa jer to samo može da pogorša situaciju", dodao je bivši selektor Španije.

Oglasi

Enriqueu su najviše prigovarali što nije pozvao pojedine zvijezda na Mundijalu u Kataru, a to se ponajviše odnosilo na Sergija Ramosa.

No, ovaj stručnjak jasno je poručio da ne žali uopšte zbog toga, ali da bi napravio jednu promjenu na spisku da ponovo mora da bira putnike za Svjetsko prvenstvo.

"Od 26 fudbalera koje sam poveo na Svjetsko prvenstvo, jednog bih izostavio, a uzeo drugog. Sad mogu reći, ali neću reći koga bih izbacio ili koga bih umjesto njega poveo. Postoji jedan koji mi se nije dopao zbog onoga što sam vidio", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj 52-godišnji stručnjak predvodio je Španiju na 45 utakmica i uspio je da upiše 25 pobjeda, 11 remija i devet poraza.

Što se tiče klubova u dosadašnjoj karijeri trenirao je Romu, Celtu Vigo i Barcelonu s kojom je ostvario daleko najveće uspjehe, a izdvaja se osvajanje Lige prvaka s katalonskim klubom 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti