Ludnica u Meksiku: Sa 16 metara zabio eurogol glavom, a onda čudesna magija Sergija Canalesa

Nevjerovatan meč Monterreyja i San Luisa

Ludnica u Meksiku: Sa 16 metara zabio eurogol glavom, a onda čudesna magija Sergija Canalesa

Endin Čaušević

Monterrey je sinoć pred svojim navijačima pobijedio Atletico San Luis sa 3:1 uz maestralnu partiju Brandona Vazqueza koji je zabio nestvaran pogodak glavom o kojem jutros bruji cijeli fudbalski svijet.

Monterrey je uspio da dođe do pobjede u okršaju protiv San Luisa, a pored odličnog Vazqueza istakao se i legendarni Sergio Canales koji je prije nekoliko mjeseci iznenadio sve odlaskom iz Betisa u meksički klub.

No, Vazquez je bez dileme bio igrač utakmice jer je zabio dva gola, a o jednom jutros bruji fudbalska planeta.

Naime, domaći tim je odlično otvorio utakmicu i uspio je već u 15. minuti da dođe do prednosti kada smo vidjeli nevjerovatan pogodak Vazqueza koji je s vrha kaznenog prostora glavom poslao loptu u rašlje gostiju.

Vegas je odlično centrirao s lijeve strane, a Vazquez s vrha kaznenog prostora glavom maestralno šutira i šalje loptu u mrežu za totalnu erupciju oduševljenja na tribinama jer niko nije mogao da vjeruje kakav gol je zabio napadač Monterreyja.

Oglasi

Nevjerovatan pogodak Vazqueza glavom sa skoro 16 metara udaljenosti od gola možete POGLEDATI OVDJE.

No, San Luis je uspio da u 32. minuti zabije gol za 1:1 kada je goste u meč vratio Klimowicz. Ipak, Monterrey je samo sedam minuta kasnije poveo sa 2:1, a ponovo mrežu San Luisa zatresao je sinoć sjajni Vazquez.

Tačku na ovaj susret stavio je legendarni Sergio Canales koji je prije nekoliko mjeseci sve iznenadio kada je napustio Betis i karijeru odlučio da nastavi u dalekom Meksiku.

Canales je u 56. minuti pokazao da je još uvijek u formi jer je zabio spektakularan pogodak za konačnih 3:1 i pobjedu Monterreyja.

[related]https://twitter.com/Rayados/status/1751431359388610736[/related]

Monterrey je nakon četiri odigrane utakmice u novoj sezoni prvi na tabeli sa 10 bodova koliko ima i Club America. San Luis je peti sa šest bodova.

Top Komentari

Brega
Kako može biti euro gol u Meksiku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti