Fudbalska inteligencija kakva ranije nije viđena, čudesno šta je večeras izveo Mario Gotze

Donio pobjedu Frankfurtu

Fudbalska inteligencija kakva ranije nije viđena, čudesno šta je večeras izveo Mario Gotze

E. Čaušević

Fudbaleri Eintracht Frankfurta s minimalnih 1:0 pobijedili su Mainz na svom terenu u meču 19. kola, a junak je bio Mario Gotze koji je zabio gol za pobjedu i pokazao kakav nivo fudbalske inteligencije posjeduje.

Na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu večeras je otvoreno 19. kolo njemačke Bundeslige u kojem je domaći Eintracht uspio s minimalnih 1:0 da pobijedi Mainz.

Frankfurt je bio bolji u večerašnjem meču i zasluženo slavio što najbolje pokazuje statistički podatak da igrači Mainza za 90 minuta utakmice nisu imali niti jedan jedini udarac u okvir gola domaćih.

Domaći su su druge strane prijetili golu Mainza, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 73. minuti kada je iskusni Mario Gotze zatresao mrežu Mainza.

Gotze je pokazao u ovoj situaciji nevjerovatnu fudbalsku inteligenciju i zabio je gol, te na njegovu sreću nije bio u ofsajdu.

Oglasi

Naime, William Pacho je došao do jedne odbijene lopte, te je štoper Frankfurta šutirao s nekih 25 metara udaljenost, a Gotze koji je bio u kaznenom prostoru fantastično reaguje i potpuno iznenađuje goste.

Gotze je odlučio da zaustavi udarac svog saigrača i izašao je sam na golmana, te je iz drugog pokušaja uspio da loptu pošalje u mrežu Mainza.

Fantastičnu reakciju nekadašnjeg igrača Borussije Dortmund i Bayerna možete POGLEDATI OVJDE.

Igrači Mainza su se bunili i smatrali da je Gotze bio u nedozvoljenoj poziciji, ali reagovale su sudije iz VAR sobe i poručile da je sve bilo čisto i da je to regularan gol koji je na kraju odlučio pobjednika u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frankfurt je ovom pobjedom stigao na šesto mjesto na tabeli sa 31 bodom, dok je Mainz na tek 16. mjestu sa svega 11 bodova i utakmicom manje u odnosu na večerašnjeg rivala.

Gotze je ove sezone u dresu Frankfurta upisao 25 nastupa u svim takmičenjima, zabio je dva gola i dodao tri asistencije. U klub je stigao na ljeto 2022. godine iz PSV-a za tri miliona eura.

Top Komentari

Ale23
Koji naslov za nista. Nevjerovtno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti