Cijeli stadion ušutio jer je nepravedno suspendovan, a onda mu sudija šokantno dao novi crveni!

Nevjerovatno šta se desilo na Benito Villamarinu

Cijeli stadion ušutio jer je nepravedno suspendovan, a onda mu sudija šokantno dao novi crveni!

Endin Čaušević

Betis i Cadiz igraju trenutno utakmicu 28. kola španske La Lige, a nakon prvog poluvremena u centru pažnje nalazi se Sergio Canales koji je dobio direktan crveni karton i to u prvom meču koji igra nakon što je odradio suspenziju. No, ono što se dešavalo na Benito Villamarinu je zaista nestvarno.

Canales se vratio danas u sastav Betisa i dobio je priliku od prve minute nakon što je odradio suspenziju koju je nedavno dobio.

Ovaj 32-godišnjak suspendovan je jer je nakon utakmice protiv Mallorce kritikovao glavnog sudiju te utakmice govoreći da baš nije odradio dobar posao, a La Liga je sve šokirala odlukom da suspenduje veznjaka Betisa.

Canales je dobio četiri utakmice suspenzije zbog svojih kritika na račun sudija što je za mnoge prestrogo.

On je odradio dva meča, a nakon što je Betis uložio žalbu odlučeno je da ona bude "zamrznuta" zbog čega je Canales dobio priliku da igra danas protiv Cadiza.

Koliko su navijači Betisa bijesni na La Ligu zbog suspenzije koju je čini se nepravedno dobio njihov ponajbolji igrač pokazali su u desetoj minuti današnje utakmice protiv Cadiza.

Oglasi

Naime, cijeli stadion Benito Villamarin u desetoj minuti je utihnuo iz protesta zbog suspenzije koju je dobio njihov igrač.

Također, nakon toga čulo se i skandiranje o korupciji među čelnicima La Lige, ali i jasna podrška navijača za Canalesa. No, ono što se kasnije desilo je zaista nevjerovatno.

Naime, Canales je u 38. minuti utakmice dobio direktan crveni karton što je šokiralo sve na stadionu. Sudija Cuadra mu je pokazao direktan crveni karton zbog prekršaja nad igračem Cadiza, ali svi su mišljenja da je to bila itekako prestroga odluka.

Canales je povukao jednog igrača Cadiza i zaustavio ga, a sudija je na šok i nevjericu svih izvadio i pokazao mu crveni karton. Jasno se vidi da Canales nije bio zadnji igrač u odbrani niti je to bio toliko oštar prekršaj za takvu kaznu, a spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, ponovo su počele špekulacije da se iza svega toga krije skroz druga pozadina i da Canales, ali ni Betis nisu miljenici sudija nakon svih kritika u posljednje vrijeme na račun suđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti