Iza orginalne tetovaže krije se tamna sudbina sjajnog fudbalera  i loša strana fudbala

Platio visoku cijenu

Iza orginalne tetovaže krije se tamna sudbina sjajnog fudbalera i loša strana fudbala

Admin Čaušević

Moderni fudbal sa sobom donosi vrhunsku zaradu, ali i ostavlja trajne ožiljke na zdravstveno stanje, najbolje se to osjeti nakon odlaska u penziju kada tijelo počine da plaća cijenu.

Rijetki su fudbleri koji danas na svom tijelu nemaju najamnje jednu tetovažu. Među najoriginalnijim je svakako ona koja pripada Sergiju Canalesu.

Canales je prije nekoliko godina otkrio kako tetovaža riblje kosti simbolizirala uskrsnuće njegove karijere sa Španijom nakon tri puknuća križnog ligamenta.

Veznjak Betisa je priznato da je odustao od toga da će ikada zaigrati za nacionlni tim svoje zemlje zemlju dok je izdržao niz frustrirajućih izbivanja sa terena.

Nakon jedne operacije ostao mu je trajni ožiljak na koljenu, a Canales ga je odlučio zamaskirati s tetovažom ribljeg kostura.

Oglasi

"Prestao sam razmišljati o reprezentaciji. Uvijek sam imao uvjerenje da sam mogao doći do vrha, ali bilo je trenutaka u kojima sam osjećao da to više nije prioritet."

Prvi put je ligamente pokidao 2011. godine, vratio se u martu 2012., pa je uslijedila nova pauza od osam mjeseci.

Treća teška povreda stigla je 2015. godine kada je igrao za Real Sociedad, tada je van terena bio čak 10 mjeseci.

Nakon što je prebrodio sve probleme na ljeto 2018. godine je prešao u Betis gdje je i oživio svoju karijeru te je stigla nagrada od tadašnjeg selektora Crvene furije, Luisa Enriquea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, Canales je u kvalifikacijama za Euro i Ligi nacija uspio skupiti 10 nastupa za Španiju, dok je na prijateljskom meču protiv Nizozemske postigao i gol.

Ovaj 32-godišnjak koji je svojevremeno bio veliki talenat pa je čak nastupao i za Real Madrid ove sezone igra odlično te je za Betis zabio šest golova u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi