Leteći magarci ponovo lete: Pellisier se nije predao, napravio je ono što je najmanje mogao

Nakon gašenja Chieva

Leteći magarci ponovo lete: Pellisier se nije predao, napravio je ono što je najmanje mogao

A. Čaušević

Fudbalski romantičari su prije nekoliko dana doživjeli blagi šok. Vijest o gašenju Chieva mnogim je teško pala. 

Chievo je početkom milenija bio oduševeljenje na Apeninima, popularni Leteći magarci su bila nagazna mina za velikane, dugo godina su igrali u Seriji A, međutim zbog teške finansijske situacije klub je ugašen prije nekoliko dana.

Međutim, Leteći magarci će ponovo da lete. Imat će novo ime, ali nadimak će zauvijek ostati isti. I to zahvaljujući najvećoj klupskoj legendi, Sergiju Pellissieru.

Naime, Pellisier je odlučio da formiran ovi klub pod nazivom FC Chievo 1929, a FS Italije je već dao dozvolu za registraciju pod ovim imenom.

"Novi Chievo? Čvrst, ozbiljan, skroman, inspirisan principima koje sam pronašao u svom Chievu, onim kojeg sam 'živio' mnogo godina", rekao je Pellissier.

Kako sada stvari stoje Chievo 1929 će krenuti iz Serije D, što je jedan nivo ispod profesionalnog fudbala na Apeninima.

"Nije bitno odakle počinjememo, ključno je da počnemo. Treća ili druga kategorija amatera. Gdje bude moguće. Početi iz Serie D bi bilo vrhunski da odmah napravimo korak naprijed", poručio je legendarni napadač.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Leteći MAGARAC @KviskoKvesic -;
Ujo šta ti je? Što si neurozan i zašto psuješ magarče nacionalistički???
Piši o nogometu/ fudbalu nemoj o talibanima i muslimanima i mojoj sestri ( nemam je a i mama mi je pokojna).
Smiri strasti UJO, k nozi p ti m UZP-ovska.
Pljuc leteći MAGARČE
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi