Nakaradno pravilo: U Italiji neobični meč okončan neriješeno poslije produžetaka, ali bez penala

Zvučno ime na putu ka eliti

Nakaradno pravilo: U Italiji neobični meč okončan neriješeno poslije produžetaka, ali bez penala

A. Čaušević

Vjerovatno nigdje u svijetu se sistem razigravanja za plasman u najjači rang takmičenja ne igra kao onaj u Italiji. 

Regularni dio Serije B je završen prije nekoliko dana, a jučer je počelo razigravanje za promociju. U prvom duelu snage su odmjerili Chievo i Empoli te odigrali vrlo neobičan meč.

Tokom 90 minuta igre nije bilo golova, a moglo ih je biti jer su obje ekipe promašile penale. U 53. minuti dosuđen je prvi penal pomoć VAR tehnologije u Seriji B i to za Chievo, ali Brignoli je odbranio udarac Đorđevića. U 87. penal za Empoli, šut Cicirettija brani Semper.

U produžecima prvi do vodstva dolazi Chievo. Igrala se 97. minuta kada je Garritano centaršut Rigionea pretvorio u gol. U 103. minuti novi penal za Empoli i to na asistenciju VAR tehnologije, ali je La Mantija šutirao preko prečke.

Gosti iz Toskane su ipak uspjeli zabiti gol, sve prethodne promašaje saigrača nadoknadio je Tuttino koji u 110. minuti pogođa za 1:1. Do kraja nije bilo promjena, ali ni penal serije.

Naime, zbog pomalo apsurdnog pravila ukoliko nakon 120 minuta bude neriješeno dalje prolazi ekipa sa boljim plasmanom na tabeli tokom regularnog dijela, u ovom slučaju to je bio Chievo. Naredni protivnik za Leteće magarce je Spezija.

Top Komentari

xavi26
a zasto nakaradno!?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi