Dinamo prodao golmana u Italiju

Milion i po "u džepu"

Dinamo prodao golmana u Italiju · Zvanično

Zagrebački Dinamo je danas završio prodaju mladog čuvara mreže, Adriana Šempera.

Modri su ovog talentovanog golmana još prije dvije godine poslali na posudbu u Chievo, koja je trebala isteći ovog ljeta. Leteći magarci su međutim odlučili iskoristiti opciju otkupa Šemperovog ugovora.

Italijanski drugoligaš je danas zvanično potvrdio transfer 22-godišnjeg Adriana Šempera što znači da je Dinamo zaradio 1.5 miliona eura od njegove prodaje.

Šemper se u sezoni 2019/2020 nametnuo kao prva opcija na golu Chieva, pa je skupio 27 nastupa u svim takmičenjima (Serija B i Kup Italije).

Inače, Šemper je rođen u Zagrebu i prošao je omladinski pogon Dinama, da bi u prvi tim Modrih bio prekomandovan još 2016. godine. Jedno vrijeme je branio u Lokomotivi kao posuđen igrač Dinama.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi