Sergio Ramos se oglasio nakon što je saznao da neće igrati na Evropskom prvenstvu

Nije na spisku

Sergio Ramos se oglasio nakon što je saznao da neće igrati na Evropskom prvenstvu

E. Škorić

Štoper Real Madrida Sergio Ramos možda je i najveća zvijezda koja će propustiti Evropsko prvenstvo.

Selektor Španije Luis Enrique objavio je jutros spisak igrača za EURO, a na spisku nije bilo Ramosa.

"Dugo smo razmišljali o ovoj odluci. U nedjelju smo imali privatni razgovor. Nije bilo lako, ali moram se držati onog što mislim da je najbolje za reprezentaciju", rekao je Enrique.

"Nije u stanju da igra i trenira. Nije bilo lako. Jučer sam ga zvao. Bilo je teško. Osjećam se loše, on je voema profesionalan i dosta pomaže timu."

Sada se oglasio i sam defanzivac kraljevskog tima.

"Nakon nekoliko teških mjeseci za mene, moram vas obavijestiti da neću igrati na Evropskom prvenstvu. Mučio sam se, svakodnevno sam naporno radio kako bih pomogao Realu i španskoj reprezentaciji, ali stvari ponekad ne idu onako kako želite. Teško mi je što ne mogu pomoći sunarodnjacima, ali trenutno je bolje odmoriti se za sljedeću sezonu", napisao je Ramos na društvenim mrežama.

Oglasi

Time je Ramos naglasio da to nije isključivo Enriqueova odluka i odluka vodstva španske reprezentacije već da je i on sam osjetio da nije dovoljno spreman da igra na zahtjevnom turniru od 11. juna do 11. jula.

Spisak Španije koja će biti u grupi sa Slovačkom, Švedskom i Poljskom izgleda ovako:

Golmani: Unai Simon, David de Gea, Robert Sanchez.

Odbrana: Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente.

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabian.

Napadači: Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore, Pablo Sarabia.

Top Komentari

Rigel
Na sta spade spanska repka. Pa ovo je za 3 klase slabije nego prije 10ak godina.
8 0
amex
Spisak imena u najmanju ruku jadan.. Daj Boze da uspiju šta sa ovim...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi