Enrique je jučer nazvao Ramosa: "Rekao sam mu da bude sebičan..."

Bez zvijezde Reala na Evropskom prvenstvu

Enrique je jučer nazvao Ramosa: "Rekao sam mu da bude sebičan..."

Admin Čaušević

Sergio Ramos je možda i najveća zvijezda koja će propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo. 

Luis Enrique je u ponedjeljak saopštio spisak na kojem nije bilo sjajnog i iskusnog štopera što je mnoge iznenadilo.

Sasvim očekivano na online pressici španski novinara su selektoru Crvene furije postavili niz pitanja o kapitenu Reala.

"Dugo smo razmišljali o ovoj odluci. U nedjelju smo imali privatni razgovor. Nije bilo lako, ali moram se držati onog što mislim da je najbolje za reprezentaciju", rekao je Enrique.

"Nije u stanju da igra i trenira. Nije bilo lako. Jučer sam ga zvao. Bilo je teško. Osjećam se loše, on je voema profesionalan i dosta pomaže timu."

Oglasi

"I u budućnosti može biti član reprezentacije. Reako sam mu da bude sebičan, da se oporavi i da igra dobro za klub, a onda i reprezentaciju", objasnio je Enrique.

Ramosu koji iza sebe sa Španijom ima titulu prvaka svijeta i dvije evropske ova odluka sigurno nije pala lako jer dres Crvene furije nosi od 2005. godine bez pauza.

Spisak Španije koja će biti u grupi sa Slovačkom, Švedskom i Poljskom izgleda ovako:

Golmani: Unai Simon, David de Gea, Robert Sanchez.

Odbrana: Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente.

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabian.

Napadači: Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore, Pablo Sarabia.

Top Komentari

Mesic
Makar sjedio svaki minut na klupi mislim da je bilo mjesta za njega zbog atmosfere u svlacionici a realno gledajuci i nije ovo neki izbor odbr. igraca al' trener najbolje zna.Za Saula potpisujem zvijer od igraca.
6 0
dinass
Saul Ramos i Nacho su morali biti u reprezentaciji.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti