Španci objavili spisak igrača za EP, Ramos ostao kući

Furija spremna za EURO

Španci objavili spisak igrača za EP, Ramos ostao kući

S. Grebović

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrique objavio je spisak od 24 igrača na koje računa na Evropskom prvenstvu.

Ono što upada u oči na prvu je da na spisku nema vrhunskih imena kakvih su Španci imali prethodnih godina, kao i izostanak dugogodišnjeg kapitena Furije Sergija Ramosa.

Igrač Real Madrida je u ovoj godini zbog povrede odigrao samo sedam mečeva za Kraljeve. Iako je bilo najava da se neće naći na spisku, mnogi su smatrali kako će ga Enrique pozvati ako ništa zbog ranijih zasluga kao i iskustva kojeg bez dvojbe posjeduje.

Sergio Ramos je sa reprezentacijom Španije osvojio Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine, kao i dva Evropska prvenstva (2008. u Austriji i Švicarskoj, te 2012. u Poljskoj i Ukrajini).

Španci će tako po prvi put ići na jedno veliko takmičenje bez Ramosa još od EP-a 2004. godine u Portugalu. Za Furiju je Ramos odigrao 180 utakmica.

Evropsko prvenstvo igra se od 11. juna do 11. jula, a Španija je u grupi sa Slovačkom, Švedskom i Poljskom.

Golmani: Unai Simon, David de Gea, Robert Sanchez.

Odbrana: Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta, Marcos Llorente.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Thiago, Koke, Fabian.

Napadači: Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore, Pablo Sarabia.

Top Komentari

KB9
Ne prosli grupu aBd ;)
2 0
fudo.98
Tanki ko bašlija..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti