Ramos lovi duhove: Messi i Ronaldinho su ga znali obrukati, ali najveću sramotu je doživio sinoć

Mnogi kažu za njega da je njegovo prošlo

Ramos lovi duhove: Messi i Ronaldinho su ga znali obrukati, ali najveću sramotu je doživio sinoć

A. Čaušević

Sergio Ramos je bez sumnje jedan od najboljih štopera u historiji, međutim iskusni Španac ne igra ni prepoznatljivo blizu kao što je to bio slučaj igrajući za PSG. 

Ramos ove sezone je bio starter 20 puta, bez obzira što igra u poprilično lošoj formi trener Christophe Galtier ga drži u ekipi radi svog 3-4-3 sistema.

Parižani su prvi poraz u sezoni upisali gostujući Lensu i izgubili su rezultatom 3:1 uz lošu predstavu cijele ekipe, prije svih odbrambenog dijela tima.

Bivši kapiten Reala se nije proslavio u nekoliko navrata, a posebno je to bio slučaj kod drugog gola domaćina kada je zabio Lois Openda.

Ramos je poletio na centru terena, izgledalo je kao da lovi duhove, ali je sve pokušao da iscenira i simulacijom izbori faul.

Oglasi

Kako to obično biva odmah su uslijedile salve kritika na Ramosov račun te će mu PSG teško ponuditi novi ugovor ako nastavi sa ovako slabim partijama.

Njegova karijera traje skoro dvije decenije, dobro je upamtio šta su mu radili Ronaldinho na početku, a zatim i godinama Lionel Messi, ali Opandino poniženje je obilježilo njegov dosadašnji boravak u PSG-u.

I dok će se u ekipu uskoro vratiti Neymar i Messi sigurno će u fazi napada stvari stajati mnogo bolje, za Galtiera odbrana i dalje predstavlja veliki problem.

Prinčevima je svakako prioritet osvajanje Lige prvaka, a već u osmini finala igrat će protiv Bayerna koji je ofanzivno itekako potentan protivnik.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Galtier i družina do februarskih okršaja sa Bavarcima imaju odigrati još šest ligaških i jedan meč francuskog Kupa što je sasvim dovoljno vremena da se riješe problemi u odbrani.

Ramosu ugovor ističe na kraju sezone i neće biti iznenađenje ukoliko njegova naredna destinacija bude neka egzotična liga. Navodno ga već želi Al Nassr nakon angažovanja Cristiana Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti