Njegovu poruku su svi čekali: Oglasio se Sergio Ramos nakon šokantnog poraza Španije

Mislili su da će da se naslađuje, ali on je pravi kapiten

Njegovu poruku su svi čekali: Oglasio se Sergio Ramos nakon šokantnog poraza Španije

Endin Čaušević

Nakon šokantnog poraza Španije od Maroka i ispadanja u osmini finala Svjetskog prvenstva svi su jedva čekali da se oglasi Sergio Ramos kojeg Luis Enrique nije poveo u Katar, te su vjerovali da će iskusni defanzivac da se naslađuje zbog poraza Crvene furije, no on je pokazao kako se jedan kapiten treba ponašati.

Španija je razočarala svoje navijače neočekivanim porazom u osmini finala od Maroka koji se plasirao po prvi put u historiji među osam najboljih reprezentacija na svijetu.

Crvena furija je protiv Maroka bila apsolutni favorit za plasman u četvrtfinale, ali izabranici Luisa Enriquea za 120 minuta utakmice nisu uspjeli da slome otpor Marokanaca i dođu do pobjede.

Putnika u narednu fazu takmičenja odlučili su penali u kojima su Španci sinoć bili zaista očajni i u tri pokušaja nisu uspjeli da postignu gol, dok su s druge strane Marokanci bili znatno bolji i zasluženo su prošli dalje.

U centru pažnje nakon utakmice našao se Luis Enrique koji je na meti žestokih kritika zbog ispadanja sa Svjetskog prvenstva, te javnost u Španiji traži njegov odlazak sa selektorske pozicije.

Enriqueu su najviše zamjerili što nije neke od najvećih zvijezda poveo na Mundijal u Katar, a tu se prvenstveno izdvaja Sergio Ramos za kojeg su bili sigurni da će se naći na spisku, no to se nije desilo.

Oglasi

Nakon sinoćnje utakmice svi su čekali da se Ramos oglasi na društvenim mrežama, a bilo je i onih koji su vjerovali da će se ovaj iskusni defanzivac naslađivati što je Španija ispala, no prevarili su se.

Ramos je pokazao zbog čega je veliki kapiten i ponovo je stao uz svoj tim iako je priznao prije nekoliko sedmica da mu je jako teško palo što neće igrati na Svjetskom prvenstvu.

"Danas smo više neko ikad ponosni na našu zastavu, našu zemlju i naše igrače. Španija ne gubi, Španija uči. Španija pada, posrće, ali se i diže i nastavlja naprijed. Vratit ćemo se još jači. Naprijed Španija", poručio je Ramos nakon poraza od Maroka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njegova poruka oduševila je javnost i navijače Španije jer je dobio skoro dva miliona lajkova, ali bilo je dosta komentara onih koji smatraju da je Enrique žestoko pogriješio što nije ovog čovjeka poveo na Mundijal.

To se posebno ističe nakon što je na poziciji štopera na Mundijalu igrao Rodri koji je inače veznjak što nije bilo nikome jasno zašto to Enrique radi. Tako iskusan i kvalitetan štoper poput Ramosa je san za svakog trenera, ali ne očito i za selektora Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti