Sergio Ramos panenkom donio sva tri boda reprezentaciji Španije

Furija dosta teže od očekivanog stigla do pobjede

Sergio Ramos panenkom donio sva tri boda reprezentaciji Španije

S. Pašalić

Reprezentacija Španije je u okviru grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine na Mestalli savladala Norvešku sa 2:1.

Španija je praktično od prve minute krenula u napad na gol Norvežana i već u 16. minuti je na asistenciju Albe, Rodrigo postigao gol za 1:0.

Furija je i nakon postignutog gola nastavila dominirati i pokušavala stići do drugog gola, ali je Norveška u 31. minuti propustila stopostotnu priliku za izjednačenje kada je Elyounoussi sa dva metra promašio prazan gol Španaca.

U nastavku su Norvežani stigli do izjednačenja nakon što je King u 65. minuti sa bijele tačke postigao gol za 1:1.

Ipak, samo šest minuta kasnije dosuđen je i penal za Španiju, a siguran egzekutor je bio Sergio Ramos koji je popularnom panenkom postigao gol za vodstvo od 2:1.

Španci su nakon toga uspjeli sačuvati taj rezultat i stići do sva tri boda u prvoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Top Komentari

Dino_2000
Čuj Ramos, što li Pique nije izveo jedanaesterac, zato što je Ramos za njega izmislio fudbal.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije