Slobodni pad jednog od najvećih ikad: Stigao je u dream-team i nestao sa scene, košmarima nema kraja

Stigla nova loša vijest

Slobodni pad jednog od najvećih ikad: Stigao je u dream-team i nestao sa scene, košmarima nema kraja

A. Čaušević

Tokom ljetnog prijelaznog roka kreiran je možda i najkvalitetniji igrački roster u posljednjih nekoliko godina. Stiglo je niz zvučnih imena, od kojih većina još nije uspjela opravdati očekivanja.

PSG je prije nekoliko mjeseci šokirao fudbalski svijet dovođenjem niza fantastičnih fudbalera, igrača koji su među najboljim na svojim pozicijama. Kupovina Achrafa Hakimija, te besplatni dolasci Lionela Messija, Gianluigija Donnarumme i Sergija Ramosa su mnogi proglasili kao formiranje fudbalskog "dream-teama".

Messi se još uvijek nije adaptirao i te i dalje traži najboljeg sebe, Donnarumma je više na klupi nego što brani, dok Ramos i dalje prolazi kroz košmar te za jednog od najvećih štopera u historiji ne prestaju stizati loše vijesti. 

Ramos je prije nekoliko godina bio ubjedljivo najbolji štoper na svijetu, posebno se to odnosilo na period Realove dominacije u Ligi prvaka, međutim već godinu traje njegov slobodni pad i kraj problemima se ne nazire. 

Španac je ljetos poslije 15-ak godina napustio Real, kao novu destinaciju izabrao je PSG, što zbog igračkog kvaliteta što zbog i više nego odlične zarade. Špekuliše se da mu je godišnja plata na Parku prinčeva 15 miliona eura. 

Iskusni 35-godišnjak je u PSG stigao kao povrijeđen i još uvijek se nije oporavio. U utorak ujutro se trebao pojaviti na treningu, međutim prema izvještaju Le Parisiena to se nije desilo. 

Ramos je povrijedio koljeno, a zatim istegao i mišić lista. Njegov oporavak traje od augusta, posljednji meč odigrao je još u maju kada je još kao član Reala igrao protiv Chelseaja u Ligi prvaka. 

Da stvar bude gora ljekarska služba pariškog kluba nije u mogućnosti da odredi tačan datum povratka pa će Ramos vrlo vjerovatno propustiti duele protiv Lillea u petak, te protiv RB Leipziga u srijedu. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Oporavak koji se poprilično odužio počinje i da frustrira pomalo čelnike pariškog kluba jer sigurno im nije drago vidjeti igrača kojem sedmično na račun uplate 156.000 eura kako je stalno povrijeđen i nikako ne uspjeva da se oporavi. 

Ramos je već ranije ušao u jesen karijere, pa je pitanje da li će ikada više zaigrati na vrhunskom nivou kao što je to radio prije nekoliko godina kako u dresu Španije tako i u dresu Real Madrida. 

Top Komentari

MaDaj
Neznam šta se očekuje od “starca” Messija u zadnje 4 tekme zabio 3….
2 5
lav.junior99
Godine su u pitanju mora se i to uzeti u obzir da oporav traje dosta duze,a i sami su krivi kupili su ga povrijedjenog. El Capitano?❤??⚪
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi