U fudbalu nećete vidjeti savršeniji klizeći start od ovog: Mbappe je krenuo na gol, a onda...

Saliba junak Marseillea

U fudbalu nećete vidjeti savršeniji klizeći start od ovog: Mbappe je krenuo na gol, a onda...

E. Čaušević

Marseille i PSG u nedjelju su odigrali veliki derbi na kojem nažalost nije bilo golova.

Na Veledromeu smo zaista vidjeli skoro sve što jedan derbi može za ponudi, ali izostali su samo golovi iako je bilo nekoliko dobrih šansi na obje strane.

Navijači Marseillea napravili su nevjerovatnu atmosferu, ali i paklen doček u Ligue 1 za Lionela Messija.

Međutim, jedan od detalja koji je obilježio utakmicu desio se u samom finišu utakmice kada su gosti imali odličnu priliku da povedu.

Messi je poslao sjajnu loptu za brzonogog Mbappea i činilo se da će napadač PSG-a izaći sam na golmana domaćih, ali je onda Saliba na nevjerovatan način uklizao s leđa i uspio je da izbije loptu.

Ovaj klizeći start oduševio je francusku javnost i jasno je da je Saliba vjerovatno spasio čist gol Mbappea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/49gunsalute/status/1452373014981586946[/twitter]

Ovaj 20-godišnji defanzivac inače je u Marseille stigao na posudbu iz Arsenala gdje nikada nije dobio pravu šansu što je očito bila greška. Njegov ugovor s Topnicima ističe na kraju sezone i mnogi očekuju da će Saliba ostati na Veledromeu.

Top Komentari

Mehinaldo
Smijenso d ase drzao kriterija realno za sta je dao ceveni hakimiju i ovaj start je bio crveni dohvatio je i loptu i njega realno smijesan sudija Ne volim PSG ali iskreno sudija retardiran
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi