Na papiru možda i najbolji, a sinoć su se raspali: Zvijezde odlaze kao na traci, odbrojano i treneru

Došao je kraj fudblaskom dream-teamu

Na papiru možda i najbolji, a sinoć su se raspali: Zvijezde odlaze kao na traci, odbrojano i treneru

A. Čaušević

Ono što je trebalo biti najbolji fudbalski tim na svijetu je prestalo da postoji. Skupina fenomenalnih individuala se raspada, a u noći sa petka na subotu došlo je i do otkaza treneru. 

PSG je prije dvije godine uloži ogromna sredstva s ciljem da formira najbolji fudbalski tim na svijetu. Individualno je to izgledalo bez greške, međutim na terenu i nije baš funkcionisalo.

Posljednjih dana praktično ekipa iz snova se raspada, a pravi zemljotres se desio u noći sa petka na subotu kada je potvrđen i odlazak trenera.

Ugledni L'Equipe je objavio da će subotnja utakmica protiv Clermonta biti posljednja sa Stephana Galtiera na klupi PSG-a.

Galtier nikada nije uspio da se nametne kao autoritet brojnim zvijezdama, tokom sezone imao je veliki broj problema, a čak se suočio i sa ozbiljnim optužbama za rasizam.

Sredinom februara na meču protiv Lillea čak ga je i sportski direktor Luis Campos ponizio tako što je lično sišao sa svečane lože i vodio je ekipu u posljednjih 15-ak minuta u pobjedi 4:3.

Oglasi

Iskusni stručnjak je uspio PSG-u donijeti 11. titulu prvaka, tvrdio je da zaslužuje još jedno sezonu na klupi, ali katarska porodica Al Thani koja je gazda PSG-a smatra drugačije i da su Galtierovi dani odbrojani.

Prije nekoliko dana je potvrđeno i da Lionel Messi odlazi, dok je u petak stigla potvrda i da će se Sergio Ramos nakon dvije sezone oprostiti od Parka Prinčeva.

Učestalo se špekuliše o odlasku i Achrafa Hakimija koji je pokazao veliku nedisciplinu, a Neymar je odavno na listi igrača koji moraju napustiti svlačionicu.

PSG je na papiru djelovao zaista fenomenalno sa velikim brojem zvijezda, a kako sada stvari stoje jedina prava zvijezda u timu od naredne sezone bit će Kylian Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U novom-starom prvaku Francuske su očigledno odlučili da naprave zaokret u politici, a prvo pojačanje za novu sezonu bit će Marco Asensio koji je dogovorio besplatana dolazak.

Priključivanjem Messija i Ramosa prvenstveni cilj je bio osvajanje Lige prvaka, a Parižani niti jednom nisu uspjeli doći ni do same završnice pa revolucija u igračkom kadru i ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Top Komentari

HarisADP
Glupog teksta u pm. Pa i treba da lesi ode, vrijeme mu je za saudiju, a ramosu davno bilo. Ovo su odlične vijesti, slag na tortu ce biti kad tatica murinjo bude predstavljen slijedećih dana
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi