Golman PSG-a se probudio iz kome - prepoznao je porodicu, ali i dalje ne može govoriti

Sergio Rico je puno bolje

Golman PSG-a se probudio iz kome - prepoznao je porodicu, ali i dalje ne može govoriti

Edmir Škorić

Sergio Rico, golman PSG-a, probudio se iz kome i njegovo zdrastveno stanje je mnogo bolje.

Španski golman je 28. maja pao u komu nakon pada s konja, kada je udario glavom i ostao bez svijesti. On je odmah helikopterom prevezen u bolnicu, no danima je njegovo zdravstveno stanje bilo jako loše.

Međutim, sada su stigle konačno dobre vijesti, pošto je Rico izašao iz kome i više nije pod sedativima iako se i dalje nalazi na odjelu intenzivne njege bolnice Virgen del Rocio.

“Hvala bolnici i zdravstvenom osoblju koje se ponaša nevjerovatno ne samo prema Sergiu nego prema svim pacijentima i, zaista, hvala njima i hvala Bogu, svima koji su nam poslali puno snage, idemo naprijed", poručila je njegova supruga Alba Silva, koja je potvrdila da nogometaš više nije pod sedativima i da je došao k sebi:

"Da, malo po malo ide nabolje i od početka sam znala da će se oporaviti jer je on veliki šampion".

Oglasi

Igrač PSG-a je prepoznao svoju porodicu i rođake i reagovao na njihovu prisutnost kada se probudio iz kome, što je naravno jako optimistična vijest.

Njegov nedostatak govora može biti posljedica oštećenja grla uzrokovanog intubiranjem jer je gotovo mjesec dana bio u komi.

Supruga Alba Silva, inače novinarka, nije se odvajala od Sergija od prvog dana i bila je njegova najveća podrška u ovom najtežem vremenu.

Njih dvoje su 11. juna "proslavili" godišnjicu braka. Tada je golman bio u komi, no supruga Alba ostavila je dirljivu poruku na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nikada me nisi iznevjerio, ti si najhrabrija i najjača osoba koju poznajem, zato znam da nećeš odustati, za nas", napisala je Alba na svom profilu, spomenuvši sve "sretne trenutke" koje joj još daje suprug.

"Moramo provesti još mnogo godina zajedno", dodala je tada. Srećom, Rico se oporavio, trebalo bi da je sada izvan životne opasnosti i da njegovo stanje bude sve bolje kako vrijeme bude prolazilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi