Sergiju Ricu poruke podrške poslali igrači Seville, on se i dalje bori za život

Golman je i dalje u kritičnom stanju

Sergiju Ricu poruke podrške poslali igrači Seville, on se i dalje bori za život

E. Škorić

Golman PSG-a Sergio Rico i dalje se bori za život te se nalazi u bolnici, nakon što je stradao dan nakon proslave titule prvaka Francuske.

Naime, nakon što je postao prvak Francuske sa PSG-om, Rico je dan poslije doživio nesreću u Huelvi i njegovo stanje je jako teško.

Golman PSG-a je pao s konja koji se uznemirio nakon što je naišao drugi konj koji je vukao zaprežna kola, a nakon pada ga je udario u glavu i nanio mu je teške povrede. Hitno je potom helikopterom Rico prebačen u bolnicu. Tamo su mu konstantovane teške povrede glave, stavljen je u indukovanu komu i ljekari mu se bore za život.

Rico je idalje stabilan pod sedativima i pod strogim nadzorom na Odjelu intenzivne njege bolnice Virgen del Rocio u Sevilli.

Izvori iz zdravstvenog centra obavijestili su da ostaje u tom stanju nakon 72 sata na intenzivnoj njezi, gdje je i dalje "stabilan unutar težine svojih povreda".

"Nastavlja pod djelovanjem sedativa, uz pomni nadzor i praćenje, a za njega se brine tim intenzivne medicine u dogovoru s drugim stručnjacima na multidisciplinaran način", navode mediji u Španiji.

Njegova supruga, Alba Silva, zahvalila je ovog utorka za sve poruke podrške koja njegova porodica prima i poručila da "Sergio ima mnogo ljudi koji se mole za njega i on je vrlo jak", a porodica je putem press službe bolnice u Sevilli zatražila da "ne žele davati nikakve izjave u ovoj vrlo kompliciranoj situaciji koju proživljavaju".

Sergiju Ricu je njegov bivši klub, Sevilla, poslao podršku prije finala Evropske lige protiv Rome u Budimpešti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Hajde, Sergio, uz tebe smo!", bila je poruka na majicama koju su preko dresova nosili nogometaši Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti